Estimarea amenintarilor globale pentru natura si mediu

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Majoritatea studiilor de impact actuale, au luat in considerare raspunsul posibil al sistemelor in fata unor schimbari climatice rezultate doar din dublarea concentratiilor dioxidului de carbon atmosferic. Foarte putine studii dintre cele efectuate recent, au avut in vedere raspunsurile dinamice la crestera continua a concentratiilor gazelor cu efect de sera si doar cateva studii au examinat cons[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Estimarea amenintarilor globale pentru natura si mediu

Majoritatea studiilor de impact actuale, au luat in considerare raspunsul posibil al sistemelor in fata unor schimbari climatice rezultate doar din dublarea concentratiilor dioxidului de carbon atmosferic. Foarte putine studii dintre cele efectuate recent, au avut in vedere raspunsurile dinamice la crestera continua a concentratiilor gazelor cu efect de sera si doar cateva studii au examinat consecintele unei cresteri peste dublul echivalentului de CO2 atmosferic.

Avansul tehnologic a sporit in general optiunile de adaptare a sistemelor organizate ca cele din agricultura si aprovizionarea cu apa; multe regiuni ale lumii au insa un acces limitat la aceste tehnologii si la informatiile necesare. Eficienta si costul efectiv de utilizare al strategiilor de adaptare vor depinde de disponibilitatea resurselor
financiare re, de transfer de tehnologie si practicile specifice (culturale, educationale, manageriale, institutionale legale).

Adaptarea va putea fi facilitata prin introducerea problemelor schimbarilor climatice in deciziile privind utilizarea resurselor si dezvoltarea, si in planurile de planificare a investitiilor. Vulnerabilitatea sanatatii umane si a sistemelor socio-economice depinde de circumstantele economice si de
infrastructura institutionala; aceasta implica de fapt ca sistemele tarilor in curs de dezvoltareu sunt mai vulnerabile deoarece circumstantele economice si institutionale sunt mai putin favorabile.

Locuitorii tinuturilor aride sau semi-aride ale zonelor din insulele mai sunt in mod deosebit vulnerabili la schimbarile climatice. Unele regiuni au devenit mai vulnerabile la furtuni, inundatii sau secete, ca rezultat al cresterii densitatii populatiei in arii sensibile ca bazinele raurilor sau campiile costiere. Activitatile umane, care fragmenteaza multe peisaje, au sporit vulnerabilitatea sistemelor slab organizate sau neorganizate.
In concluzie vulnerabilitatea creste pe masura ce capacitatea de adaptare scade, iar reusita adaptarii, depinde de evolutia tehnologica, de organizarea institutionala, de posibilitatile de finantare si schimbul de informatic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.