Estetica si exprimarea unui magazin

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Furnizorii fortei de munca sunt unitati de invatamant, somerii, clientii alcatuind cercul firmelor si institutiilor beneficiare.
Clientii pot fi: - consumatorii, utilizatorii, intreprinderi comerciale, agentii guvernamentale.
Concurentii sunt firmele si persoanele care isi disputa aceasta categorie de clienti sau furnizori.
Organismele publice sunt o componenta a micromedi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Estetica si exprimarea unui magazin

Furnizorii fortei de munca sunt unitati de invatamant, somerii, clientii alcatuind cercul firmelor si institutiilor beneficiare.
Clientii pot fi: - consumatorii, utilizatorii, intreprinderi comerciale, agentii guvernamentale.
Concurentii sunt firmele si persoanele care isi disputa aceasta categorie de clienti sau furnizori.
Organismele publice sunt o componenta a micromediului care poate influenta in mod decisiv atingerea obiectivelor de catre intreprinderi.

2. Macromediul cuprinde factorii care actioneaza pe o arie mai mare, fiind o legatura pe termen lung. Factorii macromediului actionand asupra intreprinderii fara ca intreprinderea sa-i poata influenta.
Factori: mediul demografici, mediul economic, mediul tehnologic, cultural, politic, mediul institutional, mediul natural.
Mediul demografic este dat de numarul populatiei, structura pe sexe si varste, numar de familii si dimensionarea ei, repartizarea pe medii ( urban, rural) rata natalitatii. Acesta este punctul de pornire in evaluarea pietei intreprinderilor, evaluarea cererii, a fortei de munca, veniturile.
Mediul economic este ansamblul elementelor care compun viata economica si se compune din gradul de ocupare a fortei de munca, situatia financiara si valutara. Acesti factori se oglindesc direct si indirect.
Mediul tehnologic arata cum se obtin produsele si se exprima prin inventii, prin marimea formelor de cercetare, produsele noi si oferta si cererea pentru aceasta.

Mediul cultural este format din obiceiuri, traditii, credinte, normele privind statutul oamenilor in societate.
Mediul politic este format din clasele sociale, fortele politice si aportul dintre ele, gradul de implicare a statului in economie, gradul de stabilitate a climatului politic intern.
Mediul institutional este constituit din ansamblul reglementarilor juridice care vizeaza piata. Are o arie larga de domenii. Mediul natural contine relieful, clima, distribuirea in spatiu a activitatilor economice si pentru identificarea resurselor de materii si materiale.

2. Relatiile de piata ale intreprinderii
In multimea relatiilor pe care le are intreprinderea, un rol important il ocupa relatiile de piata. Alexandru Cournot defineste piata ca un teritoriu ale carei parti sunt unite prin raporturile de schimb libere astfel incat preturile se niveleaza cu usurinta. Curtea suprema de justitie din SUA defineste piata ca sfera ale rivalitatilor concurentiale in cadrul careia transferul decisiv al afacerilor are loc in mod liber.Relatiile de piata ale intreprinderilor au drept obiectiv vanzarea si cumpararea de marfuri si servicii, imprumutul de capital, angajarea fortei de munca. In piata marfurilor intreprinderii apare in cumparare sau vanzare a pietei capitalelor, piata fortei de munca
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.