Estetica si design industrial

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.70

nivel: Facultate

Practic, solutia adoptata de Ferrari este asemanatoare cu cele prezente deja pe monoposturile Red Bull Racing si McLaren si reprezinta un compromis pentru imbunatatirea fortei de apasare aerodinamica, care in mod normal ar trebui sa scada in acest sezon dupa interzicerea dublu-eleroanelor Monopostul 150 Italia, utilizat de Ferrari in cadrul acestor teste a fost pilotat de italianul Davide Rigon, r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Estetica si design industrial

Practic, solutia adoptata de Ferrari este asemanatoare cu cele prezente deja pe monoposturile Red Bull Racing si McLaren si reprezinta un compromis pentru imbunatatirea fortei de apasare aerodinamica, care in mod normal ar trebui sa scada in acest sezon dupa interzicerea dublu-eleroanelor Monopostul 150 Italia, utilizat de Ferrari in cadrul acestor teste a fost pilotat de italianul Davide Rigon, responsabil cu dezvoltarea masinii in simulatorul echipei.

Noua masina se numeste F150 .Semnificatia indicativului: numarul vine de la aniversarea a 150 de ani de la unificarea Italiei, jubileu ce va avea loc in acest an. Omagiul adus de Ferrari importantului eveniment nu se rezuma doar la denumirea masinii, pe eleronul spate tronand un imens steag al Italiei.Diferente mari de design fata de monopostul din 2010 nu se vad in poze, asta pentru ca Ferrari nu a dezvaluit pachetul aerodinamic cu care va ataca prima cursa, cea din Bahrain.

E normal, ar fi riscat ca adversarii "sa traga cu ochiul". In schimb, se poate observa "nasul" mai inaltat. Se stie ca modificarile de regulament au facut ca difuzorul dublu sa dispara, aripa deportanta spate sa fie mobila, in timp ce aripa frontala e acum fixa. O mare noutate este revenirea sistemului KERS (sistemul de recuperare a energiei kinetice), Ferrari montand pe masina o versiune mult evoluata a celui din 2009. In plus, pneurile vor fi furnizate de Pirelli, dupa 13 ani in care italienii au mers pe Bridgestone.

Ferrari e prima echipa care si-a lansat oficial monopostul pentru sezonul 2011, cu ajutorul caruia spera sa intrerupa suprematia rivalilor de la Red Bull Racing. Interesul pentru lansare a fost ridicat pentru ca regulamentul tehnic a suferit cateva schimbari , importante fiind, reintroducerea sistemului KERS si posibilitatea de a modifica unghiul de atac al aripii spate (4).In general, F150 reprezinta doar o evolutie a monoposturilor utilizate de Ferrari in ultimii doi ani, fapt devenit clasic in aceasta perioada de timp in care echipa nu a reusit sa introduca inovatii tehnice radical.

Ferrari a adoptat un design "cuminte" pentru partile laterale ale monopostului, care nu ies in evidenta din acest punct de vedere. Acestea sunt netede si "blande" de-a lungul monopostului, in ciuda faptului ca regulamentul tehnic ar fi permis o usoara agresivitate in aceasta zona .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.