Este bine sa aflam ce ne rezerva viitorul?

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Un esec, in loc sa-l ambitioneze, il va descuraja si mai mult si ii va intari convingerea ca este exact asa cum i s-a spus. Si iata cum, un copil minunat, din cauza unei afirmatii distructive, ajunge la maturitate sa se simta un ratat, in loc sa-si urmeze drumul firesc spre reusita. Iata cum profetia s-a implinit, dar nu e nici o magie aici, lucrurile au evoluat din aproape in aproape, urmand o ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Este bine sa aflam ce ne rezerva viitorul?

Un esec, in loc sa-l ambitioneze, il va descuraja si mai mult si ii va intari convingerea ca este exact asa cum i s-a spus. Si iata cum, un copil minunat, din cauza unei afirmatii distructive, ajunge la maturitate sa se simta un ratat, in loc sa-si urmeze drumul firesc spre reusita. Iata cum profetia s-a implinit, dar nu e nici o magie aici, lucrurile au evoluat din aproape in aproape, urmand o cale logica. Cauza esecului este o afirmatie nereala, negativa, pe care deseori o facem din nervozitate, fara a o crede cu adevarat. Dar copilul o crede, el este profund marcat.

De aici se vede cat este de important sa gandim pozitiv si despre noi si despre cei din jur, sa vedem in fiecare semen al nostru partea frumoasa, sa-i incurajam pe semenii nostri atunci cand esueaza, sa invatam sa privim cu optimism in viitor. Dar fenomenul "profetiei implinite" poate fi explicat si din perspectiva esoterica. Cuvintele, gandurile, sentimentele si actiunile noastre au puterea de a crea realitatea. Sa ne amintim de experimentele fizicii cuantice, in care subparticula avea doar tendinta de a se manifesta si, pentru a lua forma, era nevoie ca cercetatorul sa alega ceea ce vrea sa observe, unda sau particula.

Si in Biblie, aflam ca "la inceput a fost cuvantul" si Dumnezeu a spus:"Sa se faca lumina!" si s-a facut lumina. Daca acceptam ideea ca am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, de ce sa ne indoim ca el ne-a inzestrat si cu aceasta capacitate de a crea realitatea ? Chiar daca mecanismele prin care noi cream o parte a realitatii ne scapa pe moment, ca si efectele cuvintelor si gandurilor noastre, ar trebui sa fim mai atenti la ceea ce spunem si ce gandim. S-ar putea sa cream o realitate pe care nu o dorim.

In privinta actiunii, lucrurile sunt mai simple. Putem vedea de cele mai multe ori efectele ei, pentru ca actiunea intervine in plan material. Cuvintele si gandurile actioneaza insa in planuri ale existentei, mult mai subtile. (Despre aceste planuri putem afla cate ceva din lucrarile de esoterism.) Efectul lor nu este imediat, de aceea nu-l putem observa. Dar asta nu inseamna ca el nu exista.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.