Eseu despre piciorul femeii

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.84

nivel: Facultate

Dealtfel, statuetele primitive provenite din zorii umanitatii ne infatisaza femeia in aceeasi ipostaza materna, cu picioarele (coapsele) exagerat marite. In aceasta directie, cele doua statuete descoperite pe teritoriul Romaniei la Hamangia (Ganditorul si femeia lui) ilustreaza clar aceste concepte stravechi ale umanitatii despre legatura directa existenta intre masivitatea piciorului femeii si fe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eseu despre piciorul femeii

Dealtfel, statuetele primitive provenite din zorii umanitatii ne infatisaza femeia in aceeasi ipostaza materna, cu picioarele (coapsele) exagerat marite. In aceasta directie, cele doua statuete descoperite pe teritoriul Romaniei la Hamangia (Ganditorul si femeia lui) ilustreaza clar aceste concepte stravechi ale umanitatii despre legatura directa existenta intre masivitatea piciorului femeii si fertilitate.
In antichitate, grecii si romanii nu faceau nici ei exceptie de la aceste conceptii despre piciorul femeii, reprezentarile feminine ale zeitatilor din panteonul grec si roman (dealtfel strans inrudite) aratand aceeasi preferinta pentru picioarele robust construite.

Moda "formelor voluptuoase" ale piciorului femeii a dominat secole de-a randul arta (care este si o manifestare a conceptiilor si preferintelor generale ale unei societati), pana in secolul trecut. Mari pictori si sculptori s-au intrecut in a dat rotunjime si robustete picioarelor femeilor reprezentate in operele lor. O data cu aparitia mijloacelor moderne de comunicare (presa, radioul, televiziunea, internetul), conceptia globala asupra piciorului femeii se diversifica sensibil, atingand adeseori exteme grotesti.

De la preferintele pentru "modelele" anorexice ale anilor `90 pana la promovarea lui "Miss Over 100", gusturile in cadrul "satului mondial" ce tinde sa devina societatea umana s-au diversificat si unificat totusi, intr-un vartej de curente mondene caleidoscopice, conceptul de meltpotting exprimand cel mai bine decorcentantul amestec de gusturi si idei asupra celor mai variate subiecte, adesea coexistand laolalta in cadrul aceluiasi spatiu cultural. O analiza atenta asupra acestor preferinte, realizata obiectiv, cu aprecieri inclusiv de ordin fiziologic si amtropomorfic aspra structurii piciorului femeii, dezvaluie substratul afectiv-emotional al subconstientului colectiv masculin, transformarile aparute in acesta, dincolo de efemeritatea curentelor de moda.

Fiecare preferinta pentru un anumit gen de structura a piciorului feminin ne dezvaluie de fapt anumite preferinte pentru anumite calitati feminine pe care intuitia barbatului "trezit" de acele forme le cauta adesea inconstient. Astfel, formele masive, carnoase ale piciorului femeii sunt cautate in special de catre barbatii la care predomina pulsiunile sexuale primare, profunde, ce cauta implinirea acestor impulsuri intr-o coplesitoare stare de senzualitate si intimitate feminina, ce se confunda cu un izvor nesecat de energie creatoare, vitalizanta, ce inglobeaza toate aspectele manifestarii feminine (mama, iubita, sora, amanta).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.