Escrocherii care au zguduit lumea

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Vigon, presedintele bancii, desi a aflat de cazierul judiciar a lui Parreti si de implicarea lui Fiorini in scandalurile bancare si mituirea unor politicieni a aprobat preluarea Cannon de catre Parreti si Fiorini.In 6 martie 1990, Parreti si Fiorini obtin MGM , asupra carora pierd controlul, iar Credit Lyonnais din Paris, care ii acordase credite peste 2 miliarde de dolari a fost ingenunchiata. C[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Escrocherii care au zguduit lumea

Vigon, presedintele bancii, desi a aflat de cazierul judiciar a lui Parreti si de implicarea lui Fiorini in scandalurile bancare si mituirea unor politicieni a aprobat preluarea Cannon de catre Parreti si Fiorini.In 6 martie 1990, Parreti si Fiorini obtin MGM , asupra carora pierd controlul, iar Credit Lyonnais din Paris, care ii acordase credite peste 2 miliarde de dolari a fost ingenunchiata. Chiar si dupa ce a pierdut controlul asupra MGM, Parretti a continuat sa traiasca ca un magnat de Hollywood. La sfarsitul anului 1996, a fost condamnat pentru falsificarea dovezilor in procesul intentat in 1991 la Tribunalul Comercial din Delaware prin care Credit Lyonnais preluase MGM.

In 1999, Parretti si Fiorini au fost luati in custodie in apropiere de
Orvieto, in baza unui mandat de extradare emis in SUA pentru 55
de capete de acuzare, printre care conspiratie si frauda. Desi
considerat complice, Credit Lyonnais nu a fost pus sub acuzare, dar a fost obligat sa plateasca guvernului federal american o amenda
de 4 milioane de dolari.

Primul proces in care a fost implicat Kozlowski a inceput in septembrie 2003, s-a incheat dupa 6 luni cand a fost suspendat., apoi a fost rejudecat in 2005 cand atat el cat si Swartz au fost gasiti vinovati pentru mai multe capete de acuzare, printre care prejudicii majore aduse gigantului industrial Tyco, vinzare ilegala de actiuni si raportari false catre fisc.

Descifrarea itelor incurcate ale afacerii Kreuger a durat ani in sir. Executorii americani insarcinati cu recuperarea sumelor datorate de societatile sale de falimentare si-au finalizat raportul abia in 1945, cand investitorilor din SUA le-au fost rambursati circa 30 centi pentru fiecare dolar investit. Intreprinderile reale ale firmei Kreuger si-au reluat activitatea iar unele functioneaza si in ziua de azi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.