Escaladarea conflictului dintre arabi si Israel

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.61

nivel: Liceu

Va functiona aceasta strategie? Poate fi cu adevarat atinsa pacea prin folosirea bombelor sinucigase menite sa slabeasca hotararea Israelului? Nu exista dubiu ca aceasta varsare se sange descurajeaza si frustreaza pe multi israelieni, dar nu exista nici un indiciu ca ei se pregatesc sa renunnte la lupta pentru supravietuirea natiunii lor. In fond, in scurta sa istorie a ultimilor 50 de ani, Israel[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Escaladarea conflictului dintre arabi si Israel

Va functiona aceasta strategie? Poate fi cu adevarat atinsa pacea prin folosirea bombelor sinucigase menite sa slabeasca hotararea Israelului? Nu exista dubiu ca aceasta varsare se sange descurajeaza si frustreaza pe multi israelieni, dar nu exista nici un indiciu ca ei se pregatesc sa renunnte la lupta pentru supravietuirea natiunii lor. In fond, in scurta sa istorie a ultimilor 50 de ani, Israelul a luptat in mod repetat pentru a -si apara pamantul.

Doresc intr-adevar palestinienii sa stabileasca relatii de pace cu Israelul, in cazul in care recastiga ceea ce ei pretind a fi propriul lor pamant? Raspunsul este ca foarte putini palestinieni si arabi in general sunt cu adevarat interesati sa normalizeze relatiile cu Israelul, prin stabilirea de legaturi diplomatice, economice si culturale.Intr-un interesant articol asupra viitorului Israelului, aparut in Newsweek ( 1 aprilie 2002 ), Henry Kissinger scria " Numarul liderilor palestinieni care sunt de partea acestei pozitii ( pacea cu Israelul ) este minuscul.

Schisma fundamentala este intre aceia care doresc sa aduca distrugerea Israelului prin continuarea luptei prezente si aceia care considera ca un acord in acest moment ar fi o strategie mai buna pentru a strange fortele in vederea unei actiuni mai tarziu" ( p 50 ). Cu alte cuvinte, problema aflata in contradictie printre palestinieni si arabi in general nu este daca Israelul trebuie distrus, sau nu, ci cand si cum se va intampla acest lucru. Israelul a inteles ca scopul final al lumii arabe este distrugerea natiunii lor si in consecinta sunt pregatiti sa lupte pentru supravietuire."

Daca presupunerea lui Kissinger este corecta ( si eu cred ca este ), atunci este intelept sa recunoastem ca o rezolutie de pace permanenta in conflictul din Orientul Mijlociu nu este posibila in conjunctura prezenta. In loc acesteia, ceea ce s-ar putea intampla este escaladarea razboiului prin sprijinul financiar si militar al anumitor tari arabe. Ultimele stiri spun ca Saddam Hussein finanteaza bombele sinucigase prin oferirea de bani ( 25 000 $ ) si locuinte pentru rudele sinucigasilor.

Daca tari arabe precum Irak, Iran, Libia si Siria devin implicate in mod direct in inarmarea palestinienilor impotriva Israelului, atunci este posibil ca unele tari vestice sa se uneasca pentru a sprijini Israelul. Formarea unei astfel de coalitii ar putea conduce la ceea ce in Biblie este descris ca fiind " razboiul de la Armaghedon " ( Apoc 16:14-16 ).Data de 11 septembrie 2001 conduce catre Armaghedon ?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.