Erotism si obscenitate

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.90

nivel: Liceu

Am simtit pretutindeni o repulsie pronuntata fata de lumea din ea, rationalizata apoi si pusa pe seama imperAZfectiunii tehnice a textului. Graficiana editurii, de pilda,careia evident cineva ii povestise tendentios subiectul carAZtii, imi pusese initial pe coperta doi homosexuali hidosi, privindu-se avid pe deasupra unui trandafir! Toti ma priAZveau ca pe un ins suspect, care si-a dat in fine ara[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Erotism si obscenitate

Am simtit pretutindeni o repulsie pronuntata fata de lumea din ea, rationalizata apoi si pusa pe seama imperAZfectiunii tehnice a textului. Graficiana editurii, de pilda,careia evident cineva ii povestise tendentios subiectul carAZtii, imi pusese initial pe coperta doi homosexuali hidosi, privindu-se avid pe deasupra unui trandafir! Toti ma priAZveau ca pe un ins suspect, care si-a dat in fine arama pe fata. Prima cronica la carte a fost una numita "Omenesc, prea omenesc" si-n ea se comenta cu "intelegere" presuAZpusa mea confesiune.

Ce-am patit cu cartea asta! Si nu numai in tara. in strainatate, e drept, aerul ei "gay" a fost valorizat pozitiv. A fost cit pe-aci sa "intru in circuit"! EdiAZtia olandeza are pe coperta un adolescent gol, intr-o poAZzitie foarte gratioasa. Editia franceza a purtat titlul amAZbiguu "Lulu". Cea italiana a avut o cronica intitulata "Una piccola Bibbia gay" si a fost entuziast recenzata in revisAZtele "lor". Am dat interviuri in aceste reviste, fara sa ma prind de asta decit mai tirziu. La un moment dat am fost contactat de o regizoare italiana de la casa de filme "Mi-randa", care vroia sa ecranizeze "Travesti".

Fericit ca mi-a pus Dumnezeu mina-n cap, am cautat repede pe Internet date despre aceasta firma. Evident, firma era foarte ingust specializata, asa ca am dat cu piciorul unui contract tenAZtant. Nu m-a deranjat, in toata povestea asta, ca am fost luat drept gay sau ca romanul meu a fost luat drept roman gay, ci ca eram luati, amindoi (ca sa zic asa), drept ceea ce nu eram. Sigur ca asta ar putea fi, in ciuda realitatii, o chestiune de optiune culturala, dar nu e si cazul meu. Am cunoscut o data, la San Francisco, intr-un tirg de veAZchituri, un ins care vindea, la o taraba, niste reviste ale miAZlitantilor negri:

Malcolm X, Panterele negre etc. L-am inAZtrebat de ce vinde asemenea reviste, de vreme ce el era alb ca mine si ca tine. "Pai nu sint alb, sint negru", mi-a spus. "Cum?" "Da, am optat sa fiu negru. Asta nu e o chestiuAZne de culoare a pielii, ci de optiune." Tipul m-a dat gata cu asta. Am aflat apoi ca optase si sa fie comunist. Am inAZtrat intr-o controversa dura, desi baiatul era nevinovat ca un inger. "Stii vreo tara din lume unde comunismul i-a facut pe oameni fericiti?", l-am intrebat. "Pai bineinteles, Nicaragua, Cuba, Coreea de Nord..." Era blindat, nu-l puteai scoate din ale lui.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.