Ergonomia unui cinematograf

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.40

nivel: Facultate

Scurt istoric
Cinema city este la ora actuala cel mai larg operator de cinematografe multiplex din Europa de Est si Centrala cat si din Israel.
Are in component 3000 angajati in 6 tari. Distribuitor de filme in Israel, Polonia,Ungaria, Bulgaria,Romania, Cehia , Cinema City este unicul distribuitor al filmelor Walt-Disney si al multor producatori independenti .

In 1929,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ergonomia unui cinematograf

Scurt istoric
Cinema city este la ora actuala cel mai larg operator de cinematografe multiplex din Europa de Est si Centrala cat si din Israel.
Are in component 3000 angajati in 6 tari. Distribuitor de filme in Israel, Polonia,Ungaria, Bulgaria,Romania, Cehia , Cinema City este unicul distribuitor al filmelor Walt-Disney si al multor producatori independenti .

In 1929, in orasul Haifa din Israel, o familie de evrei a infiintat o firma mica, pentru ca 51 ani mai tarziu sa deschida primul multiplex din Israel.In a doua jumatate a anilor 90, Cinema City si-a inceput expansiunea internationala.In 1997 au deschis primul multiplex in Budapesta - Ungaria, iar in anul eclipsei-1999, au intrat pe piata din Cehia si Polonia.

In 2000 au deschis primul multiplex in Varsovia. 2 ani mai tarziu au cumparat si retehnologizat4 cinematografe concurente . In 2004, Cinema City Limited s-a lansat pe piata vecinilor nostri cu ceafa lata - bulgarii , fapt ce a culminat cu deschiderea primului multiplex si IMAX din Sofia . Inca o data, Bulgaria ne-a luat-o inainte .

In sfarsit, in 2006, cand Romania Numara mai multe mall-uri , iar consumerismul cunostea o perioada infloritoare, Cinema City a semnat primul accord cu Romania, primul multiplex deschizandu-se cu fast si mare tam-tam in noiembrie 2007.Acum 4 ani s-au deschis primele doua multiplexuri si pana la ora actuala, au semnat 30 acorduri pentru a deschide cinematografe in marile orase.

Portofoliu
Lantul de cinematografe cuprinde 75 multiplexuri, cu 725 Sali in 6 tari . Potrivit acordurilor semnate pana in octombrie 2010 (incheierea anului fiscal?) sunt sub proiectare inca 34 multiplexuri cu 350 Sali in 4 tari . Compania subsidiara New Age Media se ocupa cu reclamele dinaintea filmelor, publicitatea si evenimentele din incinta cinematografului , precum si de parteneriatele pentru comertul din holul cinematografului.

Tipul firmei Cinema City International N.V (cu birouri la Viena si Rotterdam) este cu raspundere limitata, cu un capital de 512.000 euro si 51.200.00 actiuni vandute cu 0,01 euro bucata.Printre altele, planul e ca pana in 2012 sa mai fie deschise 40 multiplexuri , care vor include 450 Sali de cinematograf in tarile in care opereaza la ora actuala.

Cinema City in Bacau
Dupa o amanare de 3 luni, in 30 ianuarie 2009, un inceput rece de weekend, Cinema City si-a deschis larg portile , la etajul 2 in incinta Arena Mall .Era ziua in care Cinema City semnase certificatul de deces pentru Cinematograful central .Un multiplex de 8 Sali, (dintre care 3 - 3d) cu un total de 1429 locuri . Dotari cu tehnologie 3d digital, ecrane din perete in perete, (cinemascop) sisteme de sunet surround cu procesare Dolby-Digital, utilizand boxe JBL, 7 proiectoare de 35 mm Kinoton FP 30 A, scaune cu tetiere si support pahar (produse in Franta de firma Quinette) .

Prima proiectie 3d a avut loc cu o zi inainte de Valentine`s Day si suficient de inspirati, au adus odata cu lansarea lui international, filmul My Bloody Valentine (un horror interzis sub 18 ani)
Pretul unui bilet variaza intre 12 si 16 lei pentru proiectiile normale si intre 17 si 21 lei pentru cele digitale . tinand cont ca in Statele - Unite , un bilet e 18 dolari iar media in U.E este de 15 lei, as spune ca preturile sunt destul de ergonome .

Programul este de la 13:00 la 22:30 in timpul saptamanii si de la 11:00 la 22:30 in weekend, 22:30 fiind ora de incepere a ultimului film (exceptand avanpremierele de la miezul noptii) .
Toate acestea nu ar fi fost posibile fara o investitie de 7 milioane euro .

Care sunt caracteristicile multiplexurilor Cinema City?
Rularea celor mai recente filme, cat mai aproape de lansarea lor internationala, vizionarea in conditii occidentale, intr-un cadru ambient placut (mai putin nesanctionarea celor ce vorbesc la telefon in timpul filmului) la un pret rezonabil . Rezervarile online ofera posibilitatea de a-ti allege filmul, ziua si ora de vizionare, precum si locurile ..ba chiar si plata online .

Prin programe de fidelizare (5 bilete platite, unul gratuit, reduceri pentru studenti si pentru intervalul orar luni-joi , concursuri) rezervari online si alte unelte promotionale , compania vrea sa creeze o cultura a mersului la cinema .
Seriozitate?

In 2010, Cinema City a vandut 30,5 milioane bilete in toate tarile in care opereaza . 49,2 % doar in Polonia (evreii din Israel se inteleg asadar, bine cu polonezii) . Pretul mediu al unui bilet echivaleaza cu 4 euro . Fiind o constructie imbunatatita pe parcurs, marketing-managerul pentru Bacau - Corina Gonteanu isi exprima convingerea ca se observa ajustari, finisaje si adaosuri care sporesc confortul si increderea clientului .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.