Ergonomia locului de munca

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 8.57

nivel: Liceu

Dupa tipul de organizare a productiei, locurile de munca se clasifica in : locuri de munca pentru productie de unicate, de serie mica, serie mijlocie, de serie mare si de masa.
Dupa gradul de mecanizare si de automatizare a productiei, sunt: locuri de munca cu procese manuale, cu procese manual - mecanice si cu procese de aparatura.Dupa numarul oamenilor muncii, locurile de munca sunt indiv[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ergonomia locului de munca

Dupa tipul de organizare a productiei, locurile de munca se clasifica in : locuri de munca pentru productie de unicate, de serie mica, serie mijlocie, de serie mare si de masa.
Dupa gradul de mecanizare si de automatizare a productiei, sunt: locuri de munca cu procese manuale, cu procese manual - mecanice si cu procese de aparatura.Dupa numarul oamenilor muncii, locurile de munca sunt individuale sau colective.

Dupa numarul de utilaje, locurile de munca pot fi cu un singur utilaj sau cu mai multe utilaje.
Dupa natura activitatii, locurile de munca se pot clasifica in : locuri de munca unde se desfasoara activitati de baza si locuri de munca din activitatea de servire.
Dupa pozitia lor in spattiu, locurile de munca pot fi fixe sau mobile.
1.2 Etapele organizarii ergonomice a locului de munca
Organizarea ergonomica a locului de munca impune parcurgerea unor etape succesive, bine determinate.

Prima etapa este documentarea si inregistrarea datelor necesare proiectarii noului loc de munca.
Alegerea locului de munca, atunci cand avem de a face cu studii de reorganizare a unor locuri de munca, consta in stabilirea locurilor de munca care se justifica a fi analizate.
inregistrarea datelor studiului, consta in obtinerea de informatii privind organizarea locului de munca (suprafata, mijloacele de munca, forta de munca, obiectul muncii si conditiile de mediu).

Examinarea critica a situatiei existente cu ajutorul metodei interogative este o etapa ce urmareste eliminarea deficientelor constatate si stabilirea solutiilor de imbunatatire.
Proiectarea organizarii ergonomice a locului de munca consta in proiectarea unor variante noi, pe principii si reguli ergonomice, dintre care se alege varianta ce prezinta cele mai multe avantaje. In cadrul acestei etape se disting urmatoarele faze : proiectarea variantelor de organizare a locului de munca, calculul eficientei si alegerea variantei optime.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.