Era Imperiala China

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sfarsitul regalitatii. Ascensiunea dinastiei T'in. Primul imparat
Regalitatea a luat sfarsit in anul 256 I.H., cand regele Nan, din dinastia Ciu, lipsit de orice preroga-tive, a murit fara a lasa urmasi. Din anul 221 i.H., China, incetand sa mai fie o confederatie de domenii senioriale aflate sub suveranitatea unui rege, a
devenit un Imperiu. Aceasta organizare noua va dura multe sec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Era Imperiala China

Sfarsitul regalitatii. Ascensiunea dinastiei T'in. Primul imparat
Regalitatea a luat sfarsit in anul 256 I.H., cand regele Nan, din dinastia Ciu, lipsit de orice preroga-tive, a murit fara a lasa urmasi. Din anul 221 i.H., China, incetand sa mai fie o confederatie de domenii senioriale aflate sub suveranitatea unui rege, a
devenit un Imperiu. Aceasta organizare noua va dura multe secole.
inca din anul 325 I.H., printii din Tin luasera titlul de regi, dar nici regele Huei-wen si nici urmasii sai nu s-au gandit sa schimbe organizarea Chinei. Ei s-au multumit sa obtina victorii in lupte si sa-si mareasca fieful.

in anul 247 I.H., la varsta de treisprezece ani, Ceng s-a urcat pe tronul tarii Tin. in anul 221 i.H., dupa victorii deosebite, el a putut spune ca intreaga China era pacificata si le-a cerut ministrilor sai sa-i gaseasca un titlu "care sa fie pe masura meritelor sale". Acestia i-au propus titlul de August Suprem (Tai Huang).Ceng, pentru a scoate in evidenta ca el avea intreaga Virtute caracteristica perioadei fericite in care au domnit cei trei Augusti si cei Cinci Suverani, a ales titlul de August Suveran (Huang-ti). A hotarat, de asemenea, ca el sa fie numit Primul August SuAZveran (Sf Huang-ti), succesorii sai urmand sa fie numiti "al doilea", "al treilea", pana la "o mie si zece mii de generatii".

Printr-o "veneratie postuma", el a conferit un nume onorabil predecesorului sau (asa cum facusera intemeietorii dinastiei Ciu). Fixand titlul imAZperial (Huang-ti se traduce prin imparat) (istoria ii scrie cel mai adesea numele Tin Si Huang-ti --Tin amintind tara de origine a Primului imparat), el a sta-bilit Emblema si Numarul distinctiv al dinastiei pe care o intemeia.

El a ales Sase ca numar-etalon si a domnit in virtutea elementului Apa.
in acelasi fel a fost hotarata si culoarea Neagra (Negru corespunde Apei si numarului Sase) pentru haine si drapele. Palariile oficiale au avut sase deAZgete lungime, iar atelajele trasurilor, sase cai.
Apa, Negrul si Nordul (unde se gasea tara Tin) potrivindu-se cu principiul severitatii, politica era gata stabilita: totul trebuia sa mearga conform Legii si Justitiei si nu pe baza de Bunatate si Binefacere. Masurarea timpului si calendarul au fost reinnoite.

Imediat dupa instaurarea noii ere, Augustul SuAZveran a vizitat toate regiunile Imperiului si a facut pelerinaje la toate Locurile-Sfinte traditionale. Dar Zeii I-au primit rau pe cel care conducea dupa prinAZcipii elaborate intr-o epoca de tiranie, vrand sa restabileasca domnia "duritatii si violentei". Pe munAZtele Tai san a fost intampinat de o furtuna cu vant si ploaie.

Pe muntele Siang, divinitatile locale, care erau fiicele Suveranului Yao, au trimis un vant care aproape l-a impiedicat sa treaca fluviul Yan-ti-kiang. imparatul a pus sa se doboare padurea de pe munAZtele Siang si apoi a pus sa fie vopsit in rosu, ca un criminal, de catre trei mii de condamnati. Doar un tiAZran putea indrazni sa nu se incline in fata vointei Cerului, intr-adevar, Tin Si Huang-ti nu avea nimic din Virtutea unui Suveran.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.