Epuizarea

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din fericire, epuizarea nu este ireversibila. Exista multi pasi pozitivi pe care ii puteti face pentru a va remodela conceptia privind slujba, relatiile si viata in general, in continuare gasiti cateva strategii recomandate de specialisti.Stabiliti-va un tel. Daca nu sunteti satisfacut de serviciul pe care il aveti, considerati-1 doar o treapta catre ceva mai bun. "Daca va aflati intr-o pozitie pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Epuizarea

Din fericire, epuizarea nu este ireversibila. Exista multi pasi pozitivi pe care ii puteti face pentru a va remodela conceptia privind slujba, relatiile si viata in general, in continuare gasiti cateva strategii recomandate de specialisti.Stabiliti-va un tel. Daca nu sunteti satisfacut de serviciul pe care il aveti, considerati-1 doar o treapta catre ceva mai bun. "Daca va aflati intr-o pozitie proasta si sunteti pe drumul catre un tel care inseamna ceva pentru dvs., atunci va este mult mai usor sa suportati situatia", spune doctor in psihologie Ka-ren Bierman.

Ea le cere pacientilor sa se gandeasca la ceea ce urmaresc sa realizeze in viata si apoi sa isi alcatuiasca un plan cum sa ajunga acolo.Ramaneti fidel perspectivei alese. Multe persoane care ajung la epuizaAZre pur si simplu isi iau prea in serios slujbele si sefii, adauga dr. Bierman. "Ce spune seful sau ce suportati cantareste de departe mult mai mult decat ar trebui." Pentru a combate aceasta tendinta prezenta in sinea dvs., incerAZcati sa jucati rolul propriei busole. Ascultati ce zice seful, dar folositi-va disAZcernamantul personal cu privire la modul in care este cel mai bine sa va inAZdepliniti munca.

Restructurati-va gandurile. Nu puteti intotdeauna sa detineti controlul asupra ceea ce se intampla in jur, dar puteti stapani modul de a raspunde resAZpectivelor evenimente, spune Jack Singer, psiholog specializat in problemeAZle epuizarii. Daca excesul de sarcini de la locul de munca a dus la o suprainAZcarcare cu responsabilitati, reamintiti-va ca ati fost destul de valoros pentru a fi angajat fara rezerve. Recapatati-va increderea in fortele proprii pentru a fi capabil sa munciti mai mult decat obisnuiati. Simtiti-va bine pentru simAZplul fapt ca indepliniti cea mai agreabila activitate pe care puteti sa o faceti.

Apucati-va repede de munca. "Nu stati inactiv macinandu-va cu gandul la cat de multe sunt de facut, ramanand pe ganduri temator ca niciodata nu veti ispravi treaba", spune dr. Singer. Organizati-va si stabiliti obiective la inceputul fiecarei zile, rezolvand mai intai sarcinile mai dificile si taind de pe lista problemele pe masura ce le rezolvati. Acordati-va mici recompense in timpul zilei, ca de exemplu delectarea cu o ceasca de ceai sau cu o scurta plimbare, pe masura ce va indepliniti obligatiile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.