Epoca lui Walpole

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.88

nivel: Facultate

Daca domnea el, faptul se datora consimtamantului liber al natiunii. Originea sa enAZgleza nu lasase nici o urma in sufletul acestui gerAZman. Daca ar fi trebuit sa aleaga intre Regatul AnAZgliei si Electoratul Hanovrei, ar fi preferat pe acesta din urma. El isi iubea mica sa capitala din Hano vra, micul sau Versailles (care se numea Herren hausen), mica sa armata. Totusi, o tragedie conjuAZgala s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Epoca lui Walpole

Daca domnea el, faptul se datora consimtamantului liber al natiunii. Originea sa enAZgleza nu lasase nici o urma in sufletul acestui gerAZman. Daca ar fi trebuit sa aleaga intre Regatul AnAZgliei si Electoratul Hanovrei, ar fi preferat pe acesta din urma. El isi iubea mica sa capitala din Hano vra, micul sau Versailles (care se numea Herren hausen), mica sa armata. Totusi, o tragedie conjuAZgala s ar fi cuvenit sa i intunece amintirile din Hanovra. Isi repudiase sotia, pe Sofia Doroteea, pentru adulterul comis cu suedezul Koenigsmark, care fusese sugrumat, dupa cat se spunea, si inAZgropat sub o dusumea din castel. Dupa aceasta drama, printesa deveni prizoniera de stat.

George I se consolase cu amante care completau spiritul lor greoi cu un farmec fizic robust. Orice femeie era buna, numai sa se invoiasca si sa fie grasa. Astfel incat cele ce doreau sa i placa se umflau cat puteau mai bine. Populatia din Hanovra le suporAZtase pentru ca nu atingeau prea mult vistieria. Cand haremul noului rege sosi in Anglia, starni mai mult haz decat indignare. Una din femei era slaba, alta enorma. Fura poreclite "prajina si elefantul". In ochii suitei germane a lui George I, Anglia nu era decat tara in care aveai sa te imbogatesti. De una din favoritele lui, Walpole spunea ca pentru un siling in plus ar fi vandut si onoarea regelui. Nimeni din suita lui nu stia engleza si singura limba cuAZnoscuta si de curte si de guvern era latina.

Mentiris impudentissime254, se auzea strigandu se pe culoaAZrele palatului. Ar putea surprinde ca natiunea si a dat consimtamantul la aceasta farsa. Whigii au facut posibil acest miracol pentru ca aveau nevoie de hanovrian. Fara el, n ar fi avut decat un regat fara rege; fara ei, el n ar fi fost decat un rege fara regat. George I venise in baza unei conventii destul de absurde, dar de acceptarea acestei conventii deAZpindea pacea interna.

II. In momentul urcarii sale pe tron, regele GeorAZge era trecut de cincizeci de ani. El nu si mai putea iesi din obiceiuri, iar ideile sale erau rutinare. Pentru orice treburi in afara de cele germane se bizuia pe ministrii englezi. Abia cunostea constiAZtutia si legile noului sau regat. Cum, pe deasupra, nu cunostea nici limba engleza, in scurta vreme inAZceta sa mai participe la sedintele Consiliului de cabinet. Din aceasta imprejurare fortuita avea sa se nasca o forma de guvernamant destinata unei existente indelungate: un cabinet raspunzator in fata Camerei Comunelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.