Enigmele Terrei

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Unele avioane au disparut desi au avut legatura cu baza sau cu punctul de destinatie pana in clipa disparitiei lor. Comandantii unora au transmis mesaje incredibile, sustinand ca nu pot asigura functionarea instrumentelor de bord, ca acele busolelor se invartesc aiurea, ca cerul a devenit galben si cetos si ca oceanul - calm in imprejurimi - "nu arata cum trebuie", fara a preciza in ce consta acea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Enigmele Terrei

Unele avioane au disparut desi au avut legatura cu baza sau cu punctul de destinatie pana in clipa disparitiei lor. Comandantii unora au transmis mesaje incredibile, sustinand ca nu pot asigura functionarea instrumentelor de bord, ca acele busolelor se invartesc aiurea, ca cerul a devenit galben si cetos si ca oceanul - calm in imprejurimi - "nu arata cum trebuie", fara a preciza in ce consta aceasta anormalitate.

Disparitiile inexplicabile din Triunghiul Bermudelor au continuat pana in zilele noastre, dar nici o nava si nici un avion nu au fost declarate intarziate, ci clasate la "cercetari intrerupte" de Paza de Coasta, fara ca publicul sau cercetatorii sa nu aiba sentimentul, exprimat sau nu, ca intre fenomenul din trecut si cel prezent din Triunghiul Bermudelor exista o legatura.Pentru elucidarea acestor disparitii si pierderi de vieti omenesti s-au formulat si s-au luat in calcul explicatii diverse si fanteziste.

Aceste explicatii includ valurile seismice, fulgerele globulare ce fac sa explodeze avioanele, atacurile monstrilor marini, deformatiile timp-spatiu care duc in alte dimensiuni, vartejurile gravitationale ce cauzeaza prabusirea avioanelor si pierderea navelor in spatiul marin, capturarea si sechestrarea acestora de catre O.Z.N.-uri, aeriene sau subacvatice, conduse de entitati fie ale unor culturi stravechi ce au supravietuit din cele mai indepartate timpuri, fie venite din spatiul extraterestru sau din viitor si care cauta specimene umane actuale. Una dintre cele mai surprinzatoare sugestii a fost aceea facuta de Edgar Cayce, "profetul adormit", medium si tamaduitor care a decedat in 1945.

El a prezis, cu decenii inainte ca laserul sa fie inventat, ca Atlantii foloseau ca sursa de energie cristalele care se gaseau in zona Bimini si care s-au scufundat in regiunea "Tongue of the Ocean", langa insula Andros, din arhipelagul Bahamas, unde s-au inregistrat multe cazuri de disparitie. Conform acestuia, o sursa de energie fara egal ce s-a scufundat la o mila adancime, la vest de Andros, isi exercita ocazional forta asupra busolelor si echipamentelor electronice din dotarea navelor si aeronavelor de astazi.

In orice caz dezlegarea enigmei pare sa aiba legatura cu marea, ea insasi fiind ultimul si cel mai mare mister cu care se confrunta omenirea. Si cu toate ca ne aflam in pragul erei spatiale si contemplam cu ardoare cosmosul, spunandu-ne ca, pamantul atat de meticulos explorat nu prezinta pentru noi nici un mister, in realitate trei cincimi din lumea noastra, adica abisurile marilor, ne sunt tot atat de necunoscute sau chiar mai putin cunoscute decat craterele de pe Luna.

Desigur ca in linii mari am cartografiat fundul marilor, la inceput prin sondaje mecanice, iar recent cu ajutorul sonarului, al submarinelor si al batiscafurilor, plus camerele de luat vederi de mare adancime, care pe langa fundul marilor au cartografiat si curentii marini, iar in prezent cauta dovezi ale existentei petrolului pe platourile continentale sau poate la mare adancime.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.