Energiile in medicina homeopata

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.64

nivel: Facultate

Cauza aplicariilor eronate este de cele mai multe ori ingnoranta, dorinta de castig rapid, aspiratia puterii si uneori chiar comoditatea.
Actiunea homeopatiei poate fi profunda si de lunga durata daca intervine la nivel astral sau mental, ceea ce presupune ca medicul homeopat sa se pregateasca cel putin 3-4 ani. in afara de asta este necesara o examinare temeinica a pacientului, care poate [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Energiile in medicina homeopata

Cauza aplicariilor eronate este de cele mai multe ori ingnoranta, dorinta de castig rapid, aspiratia puterii si uneori chiar comoditatea.
Actiunea homeopatiei poate fi profunda si de lunga durata daca intervine la nivel astral sau mental, ceea ce presupune ca medicul homeopat sa se pregateasca cel putin 3-4 ani. in afara de asta este necesara o examinare temeinica a pacientului, care poate dura pana la doua ore, pentru cunoasterea in totalitate a starii sale de sanatate.

Odata ce medicul a depistat firul bolii, el va putea inlatura pana si cea mai ascunsa cauza a ei. Se pot obtine chiar rezultate spectaculoase. in homeopatie a actiona impotriva unor tulburari inseamna: a inlatura definitiv simptomele prin care se manifesta boala, administrand un medicament care ar provoca oamenilor sanatosi aceleasi simptome pe care le au bolnavii in cauza. Prin acest tratament este stimulat in intregul organism o reactie proprie care va inlatura boala in scurt timp. Astfel vor disparea si simptomele bolii, cum ar fi: abcesele, febra, durerile sau malformatiile.

Nu impotriva abcesului insusi se actioneaza, ci impotriva cauzelor care l-au generat. Nu febra se trateaza, ci originea ei. Nu malformatia, care poate fi operata, trebuie inlaturata, ci cauza aparitiei ei, oferindu-se astfel organismului posibilitatea de lupta, in limitele care ii sunt proprii, impotriva bolii. Febra nu este altceva decat ridicarea temperaturii corpului, un fel de mobilizare a intregului sistem imunitar al organismului pentru neutralizarea rapida a microbilor.

Homeopatia considera boala un semn al sanatatii, caci simptomele ei arata ca organismul tinde sa reactioneze, aparandu-se.
Daca perseveram in a duce un mod de viata daunator sanatatii, hranindu-ne cu alimente care ne sporesc cantitatea de toxine din corp, vom constata aparitia unor tulburari sub forma stresului, spre exemplu - la care organismul nostru va raspunde cu promptitudine. Astfel apar simptomele clasice de raceala, gripa, diaree, transpiratie abundenta.
Daca interpretam gresit aceste simptome si le tratam cu picaturi de pus in nas, cu deodorante, alifii etc, agentii patogeni vor ramane mai departe in corpul nostru si cu cat vom proceda mai des astfel, cu atat acestia se vor inmulti.

Pericolul creste caci rinichii si ficatul nu mai fac fata situatiei.
Toate acestea duc in final la formarea chisturilor, tumorilor, reumatismelor, artrozelor care se instaleaza in corp, provocand leziuni de nevindecat. Se poate ajunge chiar la o declansare ireversibila a bolii cu consecinte fatale pentru organism. De aceea este foarte important sa avem ceva mai multa intelegere pentru corpul nostru atat de perfect organizat. Trebuie sa--1 privim ca pe un invelis al spiritului nostru, partea noastra cea mai importanta.

Medicina actuala ofera cea mai buna dovada a faptului ca am pierdut in intregime legatura cu cosmosul. Chiar si legaturile interne ale omului au fost uitate.Prin chimie, stiinta distilarii, se urmareste o specializare cu bataie lunga: un medic pentru afectiunile psihice, un medic pentru inima, un medic pentru piele, un medic pentru ochi, un medic pentru dinti, un medic pentru gat, nas, urechi. Daca toate astea vor continua, vom ajunge probabil sa avem si un medic pentru lobul urechii.

Daca apar simptome de boala la nivelul pielii este limpede ca acestea sunt consecinta imbolnavirii intregului organism, caci pielea nu este un organ care sa functioneze independent de restul corpului. Ca o replica la cele de mai sus trebuie privita dezvoltarea iriscopiei care considera ochiul drept oglinda intregului organism, asemenea acupuncturii care considera curentii energetici in integralitatea legaturilor lor.

Si masajul zonei reflexogene a piciorului se inscrie in aceeasi categorie, caci apasandu-se anumite puncte de pe talpa piciorului sunt stimulate organele bolnave.Astfel de experiente se inregistreaza tot mai des in ultima perioada in Occident. Nu se mai lucreaza exclusiv cu materia care, in fond, este tot o forma de energie, ci si cu acesti curenti energetici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.