Energia si antroposfera

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prima si cea mai veche sursa de energie folosita de catre om au fost alimentele ingerate de omul primitiv. Apoi, mai tarziu, cine stie cand, acesta foloseste focul produs prin arderea lemnelor, obtinand pe aceasta cale energia calorica si lumina pentru a gati alimentele si a se proteja de frig si pradatori. Cand societatea bazata pe vanatoare s-a diversificat in societatea agricola, oamenii au inc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Energia si antroposfera

Prima si cea mai veche sursa de energie folosita de catre om au fost alimentele ingerate de omul primitiv. Apoi, mai tarziu, cine stie cand, acesta foloseste focul produs prin arderea lemnelor, obtinand pe aceasta cale energia calorica si lumina pentru a gati alimentele si a se proteja de frig si pradatori. Cand societatea bazata pe vanatoare s-a diversificat in societatea agricola, oamenii au inceput sa foloseasca o noua sursa de energie, cea mecanica, produsa de animalele domestice de tractiune.

In mod gradual, trecand de la societatea agricola primitiva la socieAZtatea agricola avansata si, mai departe, la societatile industriale si tehnologice avansate, munca efectuata de om cu ajutorul animalelor a fost inlocuita munca efectuata cu ajutorul masinilor si a tehnologiilor din ce in ce mai amplicate, ceea ce a permis cresterea fara precedent, in contemporaneitate, a unei mari varietati de bunuri de consum necesare desfasurarii vietii.

Cresterea masiva a bunurilor produsa de catre societatea umana a indus la cresterea necesitatii pentru energie si, in consecinta, pentru noi rase energetice. Astfel s-a constat ca, prin evolutia societatii umane de la a primitiva, la cea agricola si apoi la cea industriala si tehnologica anvata, necesitatile de consum energetic zilnic pentru un om (per capita) crescut brusc la valori imense.
Este cunoscut ca necesitatile zilnice energetice ale corpului uman se freaza in medie la 2 000 kcal (kilocaloria fiind unitatea energetica folosita dieta alimentara).

Valoarea de 2 000 kcal pe zi reprezinta energia consumata zilnic de catre omul primitiv pentra a trai.Studiile contemporane au aratat ca valoarea consumului energetic in societatea moderna cu tehnologii avansate a crescut enorm, ajungand pentru tarile cu industrii si tehnologii avansate la 250 000 kcal pe zi si pe om. Aceasta noua situatie a condus in ultima suta de ani la cresterea enorma a nesitatilor energetice ale societatii si la cercetarea si diversificarea surse lor energetice necesare desfasurarii vietii in antroposfera, problema resurselor energetice devenind una dintre cele mai frustrante si dificile pentru om.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.