Energia piramidei

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.99

nivel: Liceu

Cele patru puncte cardinale ni se releva ca opozitii. Nordul se opune sudului si "east is east and west is west and never the twain shall meet" [1]. Pentru a lega intre ele contrariile si a le aduce la unitate este nevoie de un al cincilea punct. Fiecare dintre noi constituie - in centrul celor patru puncte cardinale - un al cincelea punct. Contrariile nu raman in continuare ireconciliabile. Vedem[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Energia piramidei

Cele patru puncte cardinale ni se releva ca opozitii. Nordul se opune sudului si "east is east and west is west and never the twain shall meet" [1]. Pentru a lega intre ele contrariile si a le aduce la unitate este nevoie de un al cincilea punct. Fiecare dintre noi constituie - in centrul celor patru puncte cardinale - un al cincelea punct. Contrariile nu raman in continuare ireconciliabile. Vedem o pasare zburand de la nord catre sud, sau auzim cum un zgomot se deplaseaza de la est catre vest.

Cinci este numarul miscarii si de aceea tot ce are de a face cu miscarea se exprima prin cinci: cinci simturi ne stau la dispozitie, tot astfel cate cinci degete la o mana si cate cinci la fiecare picior. Cinci ne da nu doar miscarea in spatiu, prin care contrariile sunt impacate, ci si in timp, iar pe aceasta miscare o numim "istorie". Cinci este chintesenta tuturor lucrurilor si este, prin urmare, numarul omului.

Daca examinam piramida, constatam ca acest punct al cincilea se afla deasupra celorlalte patru. Este punctul prin care celelalte patru capata forma si este si punctul in care ele se contopesc. Cine este constient de toate acestea va gasi aici suficienta materie de reflectie spirituala. El va vedea in forma piramidei esenta celui de al "cincilea element". Este elementul "eter" din care apar cele patru elemente si in care ele reintra. El este samburele nevazut, inalt, al existentei noastre. in noi, la nivel spiritual, se manifesta cele patru elemente.

Focul, in constiinta noastra; apa, in sentimentele noastre; aerul in capacitatea noastra de gandire, iar pamantul este "forma" tuturor acestora. Cel de al cincilea element, varful piramidei, este ceea ce se exprima, din care pornesc si in care se reintorc toate acestea. Priviti din nou piramida si observati cum in ea contrariile, "jos" si "sus", "cer" si "pamant", "Dumnezeu" si "om", ajung la o incomparabila unitate.

Daca cel de al cincilea punct s-ar afla in acelasi plan cu celelalte patru, ar fi vorba de un lucru absolut "pamantesc". Situat in piramida, el are o alta dimensiune; el transfera calitatea noastra omeneasca intr-o ordine superioara: calitatile noastre omenesti pe care le consideram una cu cele patru puncte cardinale; cu estul: sufletul si iubirea care salasluieste in el; cu vestul: capacitatea de gandire si slujirea corelativa; cu nordul: materia si claritatea ei; cu sudul: constiinta si daruirea de sine care se exprima prin ea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.