Energia neconventionala a Soarelui

3x puncte

categorie: Astronomie

nota: 9.85

nivel: Liceu

Exista o serie de astfel de generatoare, bazate pe fenomene fizice sau chimice mai mult sau mai putin studiate, din care viitorul va retine pe cele mai eficiente sau, poate, pe cele mai ieftine si care folosesc materiale mai raspandite pe pamant.
Printre generatoarele care pot realiza conversia directa a energiei electrice si in care se pun mari sperante, pe primul loc sunt celulele fotovol[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Energia neconventionala a Soarelui

Exista o serie de astfel de generatoare, bazate pe fenomene fizice sau chimice mai mult sau mai putin studiate, din care viitorul va retine pe cele mai eficiente sau, poate, pe cele mai ieftine si care folosesc materiale mai raspandite pe pamant.
Printre generatoarele care pot realiza conversia directa a energiei electrice si in care se pun mari sperante, pe primul loc sunt celulele fotovoltaice, numite si celule solare, atunci cand energia primara o reprezinta radiatiile soarelui.

Produsele bune nu trebuie doar sa satisfaca nevoile consumatorului final, ci trebuie, de asemenea, sa fie avantajoase mediului in care produsul va fi folosit. Electricitatea nu face exceptie de la regula. Electricitatea solara poate sa-si aduca o importanta contributie la pastrarea rezervelor de energie ale pamantului si, in acelasi timp poate contribui la incetinirea modificarilor climatice generale: reduce consecintele efectului de sera si ale gazelor poluante din atmosfera.

Costul energiei produse de sistemele fotovoltaice continua sa scada. Oricum, costul energiei fotovoltaice este, in general, mai mare decat al energiei produse in mod conventional. De asemenea, desi costul initial al echipamentului fotovoltaic este mai mare, sunt totusi unele aplicatii in care sistemul fotovoltaic este cel mai eficient din punct de vedere financiar. Numarul sistemelor fotovoltaice creste anual datorita avantajelor oferite. Dintre aplicatiile mai eficiente, trebuie mentionate cele destinate alimentarii consumatorilor izolati, de mica putere, din domenii precum: telecomunicatii, balizaj, protectie catodica, refrigerare, irigatii etc.

Un sistem fotovoltaic bine realizat poate opera neurmarit si necesita o intretinere periodica minima. Economiile provenite din costurile de munca si cheltuielile de transport pot fi neinsemnate.
Printre principalele caracteristici ale sistemelor fotovoltaice enumeram: Un sistem fotovoltaic poate fi proiectat pentru o usoara expandare. Daca cererea de putere ar creste, singurul obstacol care poate interveni in expandarea sistemului fotovoltaic este lipsa spatiului necesar amplasarii modulelor suplimentare; ne referim desigur la lipsa unui spatiu iluminat de soare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Astronomie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.