Endocrinologie - anamneza

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

In luna martie a.2001 pacientul s-a adresat la medicul endocrinolog a SR Telenesti cu urmatoarele acuze: polidipsie( aproximativ 3l/zi), prurit cutanat, pierdere ponderala pana la 11 kg (de la 75 pana la 60 kg.), astenie generala, scaderea acuitatii vizuale. S-a determinat hiperglicemia - 14 mmol/l. Bolnavua a fost indreptata la SCR serviciul de endocrinologie cu scop de diagnostic si tratamen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Endocrinologie - anamneza

In luna martie a.2001 pacientul s-a adresat la medicul endocrinolog a SR Telenesti cu urmatoarele acuze: polidipsie( aproximativ 3l/zi), prurit cutanat, pierdere ponderala pana la 11 kg (de la 75 pana la 60 kg.), astenie generala, scaderea acuitatii vizuale. S-a determinat hiperglicemia - 14 mmol/l. Bolnavua a fost indreptata la SCR serviciul de endocrinologie cu scop de diagnostic si tratament. Pacienta a fost investigata si a fost stabilit diagnosticul : Diabet zaharat tip II forma grava. Pacienta a urmat tratament in stationar timp de 1,5 luni. Starea generala a bolnavei este satisfacatoare; constiinta clara.

Pozitia bolnavei in pat este activa; expresia fetei obisnuita. Tip constitutional normostenic ( unghiul epigastral = 90º ); dezvoltarea fizica normala. Tegumentele - curate, de culoare roz-pala. Se determina rubeoza faciala. Umiditatea si turgorul pielii normale. Parul - cu luciul pastrat, unghiile normale, cu luciul pastrat, puls capilar nu se determina. Tesutul celulo-adipos subcutanat dezvoltat normal (grosimea plicii -3 cm. In spatiul inghinal). Capul este proportional, puncte dureroase nu se determina.

Gatul este proportional. Glanda tiroida vizual si palpator nu se deterimna, pulsatia venelor jugulare nu se determina. Ganglionii limfatici ( sternocleidomastoidieni, supraclaviculari, infraclaviculari, axilari ) palpator nu se determina, sint nedurerosi. Muschii sint bine dezvoltati, tonusul este normal, puterea muschilor normala, senzatii dureroase lipsesc. Tesutul osos - oasele sint proportionale, fara deformatii, percutor puncte dureroase nu se determina. In articulatii mobilitatea deplina, fara dureri; deformatii, crepitatii nu se determina.

Aripile nasului nu participa in actul de respiratie, respiratia nazala este putin ingreunata. Vocea este neshimbata. Toracele de conformatie normala, fara deformatii globale, scapulae alatae nu sint prezente. Retractii parietale nu se determina. Fosele supra- si infra- claviculare uniforme pe ambele hemitorace, retractia sau proeminenta lor nu se determina. Ambele hemitorace participa simetric si uniform si in actul respirator. Tipul respiratiei este abdominal. Miscarile respiratorii sint ritmice, frecventa miscarilor respiratori ieste 20/min.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.