Endocitarea si prelucrarea oxigen-independenta a particulelor

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Endolizozomii au rolul de a transporta materialul captat de la periferia celulei la lizozomi; asigura prelucrarea slaba si nespecifica a materialului continut (au un pH acid deoarece in cadrul activarii metabolice a celulei fagocitare este activata glicoliza care genereaza acid lactic).Cea de-a treia etapa a fagocitozei este prelucrarea (degradarea) materialului fagocitat. Digestia enzimatica este[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Endocitarea si prelucrarea oxigen-independenta a particulelor

Endolizozomii au rolul de a transporta materialul captat de la periferia celulei la lizozomi; asigura prelucrarea slaba si nespecifica a materialului continut (au un pH acid deoarece in cadrul activarii metabolice a celulei fagocitare este activata glicoliza care genereaza acid lactic).Cea de-a treia etapa a fagocitozei este prelucrarea (degradarea) materialului fagocitat. Digestia enzimatica este specifica. Monocitele si macrofagele au si enzime specifice, ca nuleaze, glicozidaze, sulfataze, fosfataze.

Lizozomii se numesc si granulatii primare (azurofile). Celula fagocitara contine si granulatii secundare (acestea nu contin enzime, ci sunt depozite de receptori CR3 si CR4, sau depozite de citocrom B205). Cand deversarea continutului lizozomal este foarte intensa, enzimele digera particula fagocitata, dar pot distruge si structura proprie a celulei fagocitare.

Dupa distrugerea celulei fagocitare, enzimele ajung in tesuturi, dar nu distrug semnificatia tesutului respectiv, deoarece aici ajung din sange proteine (antiproteaze: alfa1-antitripsina, alfa2-macroglobulina) datorita cresterii permeabilitatii vasculare. Aceste proteine se numesc proteine reactive de faza acuta.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.