Encefalul

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.45

nivel: Liceu

Referat despre Encefalul
Funcție
Creierul funcționează ca un sistem centralizat complex la un nivel superior ce coordonează comportarea organismului în funcție de informațiile primite.

De fapt nu toate informațiile de la nervii periferici ajung până la scoarța cerebrală, , ci sunt prin împletiturile de nervilor (plexuri) reținute la unii centri nervoși externi ca măduv[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Encefalul

Referat despre Encefalul
Funcție
Creierul funcționează ca un sistem centralizat complex la un nivel superior ce coordonează comportarea organismului în funcție de informațiile primite.

De fapt nu toate informațiile de la nervii periferici ajung până la scoarța cerebrală, , ci sunt prin împletiturile de nervilor (plexuri) reținute la unii centri nervoși externi ca măduva spinării sau bulbul rahidian, deci la unele informații reacționăm inconștient prin reflexe.
La animalele cu un sistem nervos superior ca și la om există acest sistem nervos autonom ce funcționează independent de sistemul nervos central (din creier).

Acest sistem nervos autonom coordonează mai rapid, ușurează activitatea cerebrală, care ar fi supraîncărcat de informații, putând ajunge la blocarea activiății cerebrale (inhibiția corticală), astfel de reflexe a sistemului nervos vegetativ se pot aminti: respirația, activitatea cardiacă, digestia, excreția, setea, ca și reproducția (înmulțirea speciei).

Funcțiunea creierului se realizează printr-o rețea densă de neuroni, această activitate a creierului se măsoară prin EEG (electro-encefalo-gramă), ce stabilesc intensitatea biocurenților produși la acest nivel.
Diferențierea structurală și funcțională a celulelor nervoase cu diferite ierarhii pe scara evoluției speciilor, ce se manifestă prin apariția inteligentei și a capacității de a învăța prin proprietățile plastice neuronale.

Alcătuire
Creierul la vertebrate este alcătuit din:
- Prosencephalon (creierul anterior (lobii olfactivi))
- Telencephalon sau
- Telencefal (cu 2 emisfere cerebrale)
- Cortex (scoarța cerebrală)
- Basalganglien (ganglionii bazali)
- Limbisches System (sistemul limbului)
- Diencephalon (Creierul mijlociu)
- Thalamus
- Epithalamus
- Subthalamus
- Hypothalamus (regina glandelor endocrine Hipofiza este legată de Hipotalamus)
- Metathalamus
- In împărțirea didactică a creierului Rhombencefalul și Mezencefalul sunt de multe ori tratate împreună ca truncus cerebri (trunchiul cerebral)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.