Embriologie

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.80

nivel: Facultate

. Lateral de proeminenta frontala se diferentiaza fosetele si vezicula cristalinului din ectoderm. Lateral in prelungirea extremitatii cefalice si dorsal de umflatura cardiaca se gaseste regiunea branhiala in care proemina la suprafata in directie ventrodorsala arcurile branhiale ce delimiteaza in interior faringele primitiv. Ele sunt separate de depresiuni ale ectodermului numite santuri branhial[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Embriologie

. Lateral de proeminenta frontala se diferentiaza fosetele si vezicula cristalinului din ectoderm. Lateral in prelungirea extremitatii cefalice si dorsal de umflatura cardiaca se gaseste regiunea branhiala in care proemina la suprafata in directie ventrodorsala arcurile branhiale ce delimiteaza in interior faringele primitiv. Ele sunt separate de depresiuni ale ectodermului numite santuri branhiale. Initial apar arcurile branhiale 1 si 2 apoi alte 4 ultimele 2 la om fiind intr-un stadiu rudimentar.

La om prin invaginarea ectodermului intre proeminenta frontala si primul arc branhial se formeaza stomodeumul sau gura primitiva in fundul caruia se situeaza membrana bucofaringeana. Arcurile branhiale au existenta temporala si prin transformari profunde la nivelul lor se vor forma gatul si organele cervicale. Datorita dimensiunilor reduse ale ultimelor arcuri branhiale si a cresterii pronuntate a acrului 2 intre acesta si urmatorul in saptamana a 6-a se formeaza o depresiune transversala a ectodermului numita sinus cervical.

Din extremitatile doresale ale arcurilor 1 si 2 se formeaza tuberculii auriculari din care se va forma conductul auditiv extern si pavilionul urechii. Din primul arc ventral ia nastere procesul maxilar si mandibular sub forma de muguri ce participa la formarea fetei in regiunea inferioara imediat deasupra umflaturii cardiace.

Deasupra mugurilor maxilari si mandibulari superior gurii primitive din procesul frontal se dezvolta procesul frontonazal din care se formeaza muguri nazali ce vor forma piramida nazala si buza superioara. In ultima perioada a arcurilor branhiale care dupa cum am vazut se transforma in saptamana a 6-a la limita dintre somite si somatopleura apar intai mugurii membrelor superioare, cam in ziua 28-a, iar ulterior la aproximativ 48 de ore apar mugurii membrelor inferioare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.