Elevul comunist

5x puncte

categorie: Romana

nota: 8.78

nivel: Liceu

Era foarte bine imbracat: avea cravata si purta o uniforma de un bleumarin sters. Iar cel mai destoinic dintre ei primea snur de comandant. Bineinteles ca tinuta lor era foarte atent aranjata inclusiv parul la fete era strans in codite si purtau o bendita adecvata, iar baietii erau tunsi scurt.

Educatia data acestora era foarte severa, deoarece securitatea era tot timpul pe langa el[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elevul comunist

Era foarte bine imbracat: avea cravata si purta o uniforma de un bleumarin sters. Iar cel mai destoinic dintre ei primea snur de comandant. Bineinteles ca tinuta lor era foarte atent aranjata inclusiv parul la fete era strans in codite si purtau o bendita adecvata, iar baietii erau tunsi scurt.

Educatia data acestora era foarte severa, deoarece securitatea era tot timpul pe langa elevi si le urmareau actiunile, astfel la cea mai mica greseala sau cuvant rostit gresit, ca o injuratura sau o ofensa la adresa tovarasului Ceausescu, era urmata de repercusiuni.
Inca din primele zile de scoala pionierii veneau plini de voiosie si suriosi in a descoperi noi taine.

Scoala se facea in general de luni pana sambata, avand sase ore pe zi. Materiile erau diversificate, avand matematica, romana, chimie, fizica, dar si economie politica si socialism stiintific, si obligatioriu rusa. Manualele erau de tip unic si nu trebuiau cumparate.

Desigur era foarte important ca fiecare pionier sa aiba in permanenta cu el carnetul de elev, iar pierderea acestuia avea in consecinta sanctionarea elevului pierzator. Avand acest carnet, elevului ii venea datoria de a-l arata profesorului si parintilor pentru a lua la cunostiinta notele sale.

Orele lasate ca timp liber de azi, pe vremea comunismului erau prilej de a invata inca o meserie sau o activitate prielnica vietii. Primeau lectii asa cum se faceau de ani de zile, nu existau calculatoare sau manuale alternative.

Astfel chiar in practica, toamna sau chiar primavera, elevii erau dusi la cules de mere sau de porumb. Unii baieti invatau sa faca traforaj, iar fetele sa croseteze. Ca parte integrala a educatiei comuniste, educatia intelectuala nu este un scop in sine.

Ea se realizeaza, in special, prin indeplinirea sarcinilor privind formarea conceptiei stiintifice despre lume. Procesul de insusire a unui anumit sistem de cunostiinte are nu numai valoare instructive, ci si formativa, de dezvoltare a intelectului uman.

Educatia intelectuala, contribuie, in acelasi timp, la formarea princiipilor si deprinderilor de munca intelectuala, formeaza pasiunea pentru cunoasterea si dezvaluirea adevarului. In raport cu morala, educatia intelectuala indeplineste un rol deosebit de important, fiind un mijloc necesar care contribuie la dezvoltarea bazelor psihice ale persoanei morale, asigurand caracterul orientat, constient al copmportarii in societate..

Fiind un regim in totalitate indreptat catre tovarasul Ceausescu era absolut normal ca pe peretii institutiilor, atat in salile de curs si a coridoarelor , sa fie prezent tabloul acestuia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.