Elementele definitorii ale unei organizatii internationale

3x puncte

categorie: Drept

nota: 5.50

nivel: Facultate

Organizatiile internationale sunt subiecte titululare de dr si obligatii in conformitate cu normele internationale . In afara de org inter guvernamentale si care sunt subiecte derivate au fost infiintate si org nonguvernamentale care se constituie in conform cu dr intern al statului. Organizatiile internatinale sunt : o asociere de state constituite prin tratat inzestrata cu o constitutie si organ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elementele definitorii ale unei organizatii internationale

Organizatiile internationale sunt subiecte titululare de dr si obligatii in conformitate cu normele internationale . In afara de org inter guvernamentale si care sunt subiecte derivate au fost infiintate si org nonguvernamentale care se constituie in conform cu dr intern al statului. Organizatiile internatinale sunt : o asociere de state constituite prin tratat inzestrata cu o constitutie si organe comune si posedind o persinaliate juridica distincta de cea a statelor membre.

Pentru ca o asociere sa fie considerata org inter se impune ca la respectiva asociere sa participe in calitate de parti conntractante doar statele . Calitatea de a reprezenta statele in aceste org si de actiona in numele lor o au de regula reprezentantii guvernelor statelor respective exceptie in favoarea reprezentarii parlamentare o are consiliul europei,NATO si UE. Asocierea unor state intr-o org inter se realizeaza in baza acordului de vointa a statelor care imbraca forma unui tratat care de fapt este si actele constitutive ale org inter respective avind denumirea de carte ,contitutie ,pact .

Cele doua elem constitutive :asocierea de state si realizare asocierii printr-un tratat inter permit distinctia dintre org inter ,interguvernamentale si org inter neguvernamentale constituite in baza asocierea unor pers fizice sau juridice inscrisa in ordinea interna a statelor . Asocierea de state in org inter presupune urmarirea unor obiective sau scopuri comune ,adica mentinerea pacii inter ,cooperarea ,dezvoltarea economica si altele. Cea de a patra conditie pentru calificarea unei asociatii de state ca org inter interguvenamentala este cerinata ca aceasta sa aiba o structura institutionala proprie.

Efectul cumulat al elementelor constitutive confera organizatiilor internationale interguvernamentala o personalitate juridica proprie de dr intern si internat in temeiul careia acestea benificiaza de dr si isi asuma obligatii pe teritoriul statelor membre sau in raport cu statele membre sau cu alte subiecte aparute in cadrul comunitatii internationale alaturi de state org internat au dobindit o pozitie juridica proprie data de raporturile lor cu statele membre precum si de funtiile atribuite de state prin actele lor costitutive in raport cu statele sfera raporturilor pe care le pot angaja org internatinale in cadrul comunitatii internationale este limitata la obiectivele si domeniile pentru care au fost constituite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.