Elementele de baza ale reprezentarii in desenul industrial - Standarde generale

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Liceu

Astfel desenul tehnic este disciplina fundamentala a tehnicii, limbajul grafic fundamental in comunicarea tehnica.Desenul tehnic se bazeaza pe totalitatea cunostintelor si rationamentelor de geometrie descriptiva precum si pe totalitatea regulilor si conventiilor stabilite prin standardele de stat, toate acestea referindu-se la reprezentarea grafica in plan (spatiul bidimensional - S2 - al formatu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elementele de baza ale reprezentarii in desenul industrial - Standarde generale

Astfel desenul tehnic este disciplina fundamentala a tehnicii, limbajul grafic fundamental in comunicarea tehnica.Desenul tehnic se bazeaza pe totalitatea cunostintelor si rationamentelor de geometrie descriptiva precum si pe totalitatea regulilor si conventiilor stabilite prin standardele de stat, toate acestea referindu-se la reprezentarea grafica in plan (spatiul bidimensional - S2 - al formatului de desen), a obiectelor tehnicii situate in spatiul tridimensional, S3.

Astfel, desenul tehnic este o reprezentare grafica a obiectelor tehnicii, realizata pe suportul material - format de desen.Prin prisma geometriei descriptive, desenul tehnic este limbajul grafic fundamental al tehnicii, iar geometria descriptiva este "gramatica" acestui limbaj. De aceea, cunoasterea desenului tehnic se realizeaza numai dupa insusirea notiunilor din geometria descriptiva. Aceasta disciplina se ocupa cu studiul elementelor geometrice simple (punct, dreapta, plan), figurilor plane, corpurilor geometrice, intersectiilor de corpuri, etc. referitor la reprezentarea acestora din S3 in S2.

I.2. CLASIFICAREA DESENELOR TEHNICE
Pentru intelegerea mai buna a locului desenului tehnic in formarea pregatirii tehnice, o clasificare a desenului tehnic creeaza o perspectiva mai ampla.
a. Desenele tehnice constituie documentele tehnice de conceptie, de definitie, de executie, de exploatare si de certificare a produsului tehnic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.