Elementele cazului de strategie

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.67

nivel: Facultate

Definitiile: sunt baza discutiei de strategie. Acestea asigura buna intelegere a termenilor si a elementelor prezentate.Starea de fapt [Statu-Quo]: reprezinta imaginea concreta si de ansamblu a societatii la momentul dat. Este punctul de plecare in construirea oricarui caz de strategie. Starea de fapt este un ansamblu complex de situatii, contexte si tendinte atat recente cat si mai vechi care car[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elementele cazului de strategie

Definitiile: sunt baza discutiei de strategie. Acestea asigura buna intelegere a termenilor si a elementelor prezentate.Starea de fapt [Statu-Quo]: reprezinta imaginea concreta si de ansamblu a societatii la momentul dat. Este punctul de plecare in construirea oricarui caz de strategie. Starea de fapt este un ansamblu complex de situatii, contexte si tendinte atat recente cat si mai vechi care caracterizeaza societatea sau grupul social tratat de motiune la momentul ales. In cadrul starii de fapt se identifica urmatoarele elemente:

Problema [Ill]: Reprezinta o disfunctionalitate a sistemului actual. Problema este parte a starii de fapt, prin urmare poate fi rezolvata doar printr-o modificare a starii de fapt. O problema correct identificata trebuie sa fie relevanta pentru motiune, sufficient de grava incat sa necesite luarea unei actiuni.

Cauza [Blame]: Este acel element care se face vinovat de existenta sau amploarea problemei. In general cazurile de strategie propun o actiune de indepartare a blamului cu scopul de a rezolva problema. Blamul poate fi de trei feluri: generator al problemei, factor care accentueaza problema, sau factor care mentine problema.

Solutia [Cure]: Este ceea ce propune echipa afirmatoare cu scopul de a rezolva sau ameliora problema. Solutia poate fi chiar motiunea in sine.
Planul de strategie: Reprezinta pasii care trebuiesc urmati pentru ca solutia sa fie aplicata. In cadrul planului de strategie se intalnesc urmatoarele elemente: Implementarea solutiei: etapele si actiunile ce trebuiesc intreprinse cat si metodele in care vor functiona acestea.

Agentul: persoana sau organismul care va pune in aplicare solutia, care va avea grija de buna functionare a planului si de obtinerea rezultatelor scontate. Costurile: reprezinta eforturile de orice natura care trebuiesc facute pentru punerea in aplicare a solutiei. Costurile nu se refera numai la aspectul material al planului. Resursele: acea componenta a planului care arata disponibilitatea si posibilitatea de a pune in aplicare planul.

Avand in vedere ca resursele sunt cele care raspund problemei costurilor, la fel ca si costurile resursele nu sunt numai materiale. Durata: perioada de timp necesara punerii in aplicare a planului si desfasurarii acestuia pana la punctul atingerii rezultatelor scontate, cu alte cuvinte pana la schimbarea starii de fapt. In functie de stringenta problemei este recomandat ca durata sa fie cat mai scurta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.