Elemente specifice managementului intreprenorial

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.79

nivel: Facultate

Ca orice alta intreprindere si IMM se folosesc pentru dezvoltarea lor de stakeholderi.Referindu-ne la definitia lui M. Dollinger, stakeholder poate fi o persoana sau un grup de persoane care au interese sau o implicare personala, in conducerea, derularea si finalizarea activitatilor firmei.O caracteristica a stakeholderilor este aceea ca pot influenta in mod semnificativ prin cele mai diverse mijl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente specifice managementului intreprenorial

Ca orice alta intreprindere si IMM se folosesc pentru dezvoltarea lor de stakeholderi.Referindu-ne la definitia lui M. Dollinger, stakeholder poate fi o persoana sau un grup de persoane care au interese sau o implicare personala, in conducerea, derularea si finalizarea activitatilor firmei.O caracteristica a stakeholderilor este aceea ca pot influenta in mod semnificativ prin cele mai diverse mijloace continutul si realizarile firmei.

In IMM stakeholderul cel mai important este chiar intreprinzatorul care infiinteaza intreprinderea si raspunde de ea pana la insusirea profitului.Alaturi de el mai sunt urmatorii stakeholderi ocazionali, dar tipici:Importanta stakeholderilor consta in faptul ca ei furnizeaza resurse materiale, financiare, informationale, umane, determina nivelul vanzarilor si consolideaza pozitia si prestigiul IMM pe piata, de aceea sunt indispensabili. Trebuie folositi si cultivati pentru ca diminueaza riscul derularii afacerii.

4.2. Networkingul intreprenorial, rolul acestuia.Networkingul este un sistem relational intreprenorial care consta in dezvoltarea si mentinerea de relatii cu anumite persoane care au impact direct si indirect asupra afacerii.Networkingul este asemuit in literatura de specialitate cu o panza de paianjen in care intreprinzatorul se afla la mijloc si este legat prin fire de stakeholderi. Cu cat firele sunt mai multe, mai dese, relatiile firmei sunt mai multe si cu atat mai puternica este firma.

4.3. Negocierea Pentru a dezvolta networking-ul cu cei mai importanti stakeholderi ai firmei intreprinzatorul trebuie de multe ori sa poarte negocieri pentru a obtine avantajele dorite.In procesul negocierii Informatia este foarte importanta si trebuie apreciata ca o sursa de putere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.