Elemente satanice in Harry Potter, despre Halloween si initierea in ocultism

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.83

nivel: Liceu

A - Rowling cunoaste puterea simbolurilor broastelor si bufnitelor, folosindu-le frecvent in cartile sale. Venereaza brostele datorita ochilor bulbucati reprezentand firea atotvazatoare a lui Lucifer, iar bufnitele, tot datorita ochilor, simbolizand intelepciunea si omniprezenta.B - Profesoara de ghicit ii spune lui Hermione ca este inconjurat e "o aura prea mica" [p 107]. Satanistii cred ca fieca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente satanice in Harry Potter, despre Halloween si initierea in ocultism

A - Rowling cunoaste puterea simbolurilor broastelor si bufnitelor, folosindu-le frecvent in cartile sale. Venereaza brostele datorita ochilor bulbucati reprezentand firea atotvazatoare a lui Lucifer, iar bufnitele, tot datorita ochilor, simbolizand intelepciunea si omniprezenta.B - Profesoara de ghicit ii spune lui Hermione ca este inconjurat e "o aura prea mica" [p 107]. Satanistii cred ca fiecare persoana este inconjurata de o aura, definita ca "o lumina subtila" [New Age Dictionary, p 14].

C - Transfigurarea poarta in Harry Potter numele de "animagi", adica vrajitori ce se pot transforma in animale.[108, 345]. Aceasta presupune posedare demonica.4 - Harry Potter si Cupa de FocA - In capitolul II, intitulat "Cicatrice", aflam ca semnul din frunte a lui Harry, acel fulger cu care Voldemort a vrut sa-l omoare , dar care nu a avut decat puterea sa-i fac o cicatrice, se numeste o "cicatrice a blestemului" [21]. Ceea ce ne ingrijoreaza, fapt sustinut si de realitate, este ca aceasta insusire a lui Harry ar putea fi copiata si de cei mici cum s-a intamplat inaintea lansarii celui de-al patrulea volum.

Intr-o zi , nu prea indepartata, un super om spiritual va rasari, si in locul acestui fulger desenat pe frunte, va putea aparea numarul Fiarei.
B - Vizionare la comanda. un vrajitor sau o vrajitoare poate viziona un eveniment desfasurat la mare distanta, daca stie cum sa invoce corect spiritele. [p 16-19, 576] C - Evocarea de serpi cu mare putere de intelegere si cu intelepciune deosebita. Pe toata desfasurarea cartii, lordul Voldemort se sfatuia cu un sarpe mare, de aproape 12 metri (Nagini) cum sa-l omoare pe Harry. [p 12-15]. Satanistii venereaza sarpele considerandu-l deschizator de drumuri, un adevarat binefacator ce a deschis calea spre cunoastere, trimitere directa la scena biblica, in care Eva este ispitita.

D - Dragoni. Sangele de dragon se crede ca ar contine proprietati magice, pielea este folosita pentru manusi, iar ficatul pentru vraji. Dar cei ce cunosc Biblia, cunosc si ce simbolizeaza Dragonul, anume pe satana. [Fac 12:9] E - Scarabeul [p 515] era venerat de egipteni si simboliza sufletul [Tormont Webster's Illustrated Dictinary] F - Spiritele libere. Diabolicul lord Voldemort este un spirit in cautarea unui trup. [p 601]. Si demonii sunt duhuri fara trup. Si fiindca sufletul cand paraseste trupul provoaca moartea persoanei respective, rezulta ca Voldemort este de fapt un demon.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.