Elemente minore, elemente esentiale elemente toxice

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.74

nivel: Facultate

Non-degradabili - materiale care nu se descompun sau se descompun foarte lent in mediul natural. Indepartarea lor din mediu este foarte dificila sau chiar imposibila.
Poluarea chimica - Reprezinta prezenta in concentratii prea mari a unor resurse si indica folosirea neadecvata a acestora. Desi prezenta anumitor elemente este benefica pentru un sistem, ea devine daunatoare pentru altele. Ex.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente minore, elemente esentiale elemente toxice

Non-degradabili - materiale care nu se descompun sau se descompun foarte lent in mediul natural. Indepartarea lor din mediu este foarte dificila sau chiar imposibila.
Poluarea chimica - Reprezinta prezenta in concentratii prea mari a unor resurse si indica folosirea neadecvata a acestora. Desi prezenta anumitor elemente este benefica pentru un sistem, ea devine daunatoare pentru altele. Ex. folosirea nutrientilor pe baza de azot este utila plantelor dar afecteaza apele naturale generand fenomenul de eurtrofizare a acestora.

Poluarea nu are doar cauze antropice si poate fi provocata de factori naturali. Exemple de poluare naturala sunt infiltratiile naturale de titei sau concentratiile mari de metale toxice in sol ca efect al alterarii zacamintelor de minereuri. Poluarea naturala este greu de observat din cauza modificarilor lente ale ecosistemelor (decalaj intre aparitia contaminarii si observarea efectelor).

Elemente esentiale si elemente toxice
Elementele esentiale vietii pot fi daunatoare in concentratii prea mari. Hidrogenul, carbonul sau azotul sunt elemente esentiale pentru om dar sunt inerte in forma initiala si toxice sub forma de combinatii (ex HCN- cianurile). Forma disponibila a unui element este forma in care acesta poate interactiona cu organismul. Azotul molecular este prezent in concentratie foarte mare in atmosfera dar formula in care este util organismelor este azotatul (NO3-)forma solubila prezenta in nutrienti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.