Elemente generale privind redactarea unei lucrari stiintifice

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.45

nivel: Liceu

Gnomon, celebra revista germana care recenzeaza un numar impresionant de lucrari de filologie clasica si istorie antica. Revista se gaseste la Biblioteca Universitatii noastre, incepind cu a. 1993. Recent, Gnomon s-a asociat marelui proiect al Prof. J. Malitz de la Universitatea Catolica din Eichstatt (Germania), care informatizeaza istoriografia referitoare la antichitatea clasica. S-a ajuns la u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente generale privind redactarea unei lucrari stiintifice

Gnomon, celebra revista germana care recenzeaza un numar impresionant de lucrari de filologie clasica si istorie antica. Revista se gaseste la Biblioteca Universitatii noastre, incepind cu a. 1993. Recent, Gnomon s-a asociat marelui proiect al Prof. J. Malitz de la Universitatea Catolica din Eichstatt (Germania), care informatizeaza istoriografia referitoare la antichitatea clasica. S-a ajuns la un total de sute de mii de titluri, bibliografia Gnomon fiind, deja de citiva ani, prezentata sub forma unui CD;

c. Din fericire, o parte a acestui tezaur 'umbla' pe Internet, asa incit si Universitatile sarace pot avea acces, fie si partial, la aceste formidabile instrumente de lucru. Detalii despre diversele adrese utile istoricului Antichitatii stau la dispozitia interesatilor la Seminarul de Istorie Antica si Epigrafie 'N. Gostar' al Universitatii noastre.

Dupa identificarea surselor bibliografice, acestea sint notate pe fise bibliografice. Fisa bibliografica trebuie sa contina urmatoarele elemente: numele autorului si titlul cartii, numarul volumului, editia, editura, locul de aparitie si anul aparitiei. In cazul unui articol dintr-o revista: numele autorului, titlul articolului, titlul revistei, tomul, numarul din anul curent si anul curent, locul aparitiei (la revistele mai putin cunoscute), numarul paginilor unde se gaseste articolul citat.

Pentru facilitarea investigatiilor ulterioare, pe fisa va fi notata biblioteca unde se gaseste sursa citata si, evident, cota cartii sau revistei respective. Pe verso, in cateva cuvinte se rezuma continutul articolului sau se noteaza capitolul de interes din cuprinsul cartii. Dupa identificarea si notarea surselor, se trece la prelucrarea informatiilor continute in ele.

Rezultatele se noteaza in fisele de lucru. De obicei, titlul lucrarii citate este marcat printr-un corp de litera deosebit - in cazul tiparirii, mai ales, prin cursive - sau prin subliniere, in cazul unui manuscris. Numele revistei, de obicei, apare intre ghilimele. De obicei, pentru ca, astazi, din ratiuni de economie tipografica ori sub presiunea nemiloasa a timpului, se renunta la asemenea conventii, care ofera unei lucrari, mai bine zis aspectului ei, si un spor estetic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.