Elemente de teoria calitatii marfurilor

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.91

nivel: Facultate

In acceptiunea standardului, termenului de "calitate" i se pot asocia adjective cum ar fi "slaba", "buna" sau "excelenta", iar termenul de "intrinsec", in opozitie cu cel de "atribuit", semnifica ceva ce exista ca o caracteristica permanenta.
Cerintele reprezinta nevoile sau asteptarile care sunt declarate, in general implicit (in sensul ca acestea reprezinta o practica sau o obisnuinta pen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente de teoria calitatii marfurilor

In acceptiunea standardului, termenului de "calitate" i se pot asocia adjective cum ar fi "slaba", "buna" sau "excelenta", iar termenul de "intrinsec", in opozitie cu cel de "atribuit", semnifica ceva ce exista ca o caracteristica permanenta.
Cerintele reprezinta nevoile sau asteptarile care sunt declarate, in general implicit (in sensul ca acestea reprezinta o practica sau o obisnuinta pentru organizatie, pentru clientii acesteia si pentru alte parti interesate) sau obligatoriu

De regula, cerintele corespund unor caracteristici intrinseci ale produselor/serviciilor, ele fiind formulate de beneficiar sau consumatorul care utilizeaza produsul/serviciul in cauza. Uneori, aceste cerinte sunt formulate in numele consumatorului final de catre intermediari, comercianti sau distribuitori.
Cerintele se pot referi, in egala masura, la cerintele pietei (ale clientului extern), cele contractuale, cerintele interne ale organizatiei si cerintele societatii.

Acestea din urma reprezinta obligatii ce decurg din legi, regulamente, reguli, coduri etc. si ele vizeaza, in principal, protectia vietii, sanatatii persoanelor si a mediului inconjurator, valorificarea corespunzatoare a resurselor naturale, conservarea energiei. Pe de alta parte, partile interesate (clientii, furnizorii organizatiei, bancile, sindicatele etc.) pot formula cerinte cu privire la produsele oferite de o organizatie sau la managementul calitatii organizatiei in ansamblu.

Standardul defineste, de asemenea, termenul de "clasa" ca reprezentand categoria sau rangul atribuit diferitelor cerinte referitoare la calitate pentru produse, procese sau sisteme avand aceeasi utilitate functionala. Prin urmare, clasa reflecta o diferenta prevazuta sau recunoscuta in ceea ce priveste cerintele referitoare la calitate, accentul fiind pus pe relatia dintre functia in utilizare si cost (de exemplu, clasificarea hotelurilor in functie de numarul de stele).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.