Elemente de securitate pentru sistemele Internet Banking

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.91

nivel: Facultate

Prima bariera este constituita de un sistem de rutere de filtrare si firewall- uri, ce separa Internetul de reteaua interna a bancii. Ruterul de filtrare verifica sursa si destinatia fiecarui pachet Internet si decide daca pachetul va intra in retea sau nu. Accesul este interzis daca pachetul nu este directionat catre un serviciu specific. De asemenea, ruterul de filtrare previne atacuri Internet [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente de securitate pentru sistemele Internet Banking

Prima bariera este constituita de un sistem de rutere de filtrare si firewall- uri, ce separa Internetul de reteaua interna a bancii. Ruterul de filtrare verifica sursa si destinatia fiecarui pachet Internet si decide daca pachetul va intra in retea sau nu. Accesul este interzis daca pachetul nu este directionat catre un serviciu specific. De asemenea, ruterul de filtrare previne atacuri Internet obisnuite.

-In plus, firewall- ul este singurul server din reteaua bancii care comunica prinTCP/IP - protocolul de comunicatie din Internet, astfel ca nu sunt disponibile altfelde sisteme de procesare on- line a tranzactiilor prin intermediul TCP/IP. Acest lucruprevine accesul utilizatorilor neautorizati la datele tranzactiilor provenite din Internet.Informatia este schimbata intre calculatorul bancii si calculatorul clientului dupa ce inprealabil este criptata folosind cea mai buna metoda de criptare posibila.

Rationamentul masurilor de securitate
Securitatea este obiectivul primordial al Internet banking- ului deoarece reteaua Interneteste prin definitie nesecurizata. Atunci cand avem de-a face cu zeci de milioane de calculatoare conectate la o retea publica, este greu, daca nu imposibil sa asiguri o securitate a tuturor datelor ce se vehiculeaza in aceasta retea, avand in vedere faptul ca pot fi interceptate schimburile de informatii dintre doua calculatoare.

Pe parcursul directionarii unui pachet de date in retea, acesta poate fi interceptat si de catre alt calculator decat calculatorul destinatie; chiar si calculatoare ce nu sunt implicate
direct in procesul de rutare pot intercepta si accesa aceste date.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.