Elemente de citofiziologie vegetala

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Forma celulelor vegetale este foarte diferita: forma sferica se intalneste la bacterii (coci); forma poliedrica-izodiametrica, apropiata de cea sferica este caracteristica tesutuAZlui meristematic din varfurile de crestere ale radacinii si tulpinii; celulele din tesuturile liberiene sunt fuziforme, iar cele din tesuturile conducatoare, mecanice si in unele tesuturi absorbante si secretoare (latici[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente de citofiziologie vegetala

Forma celulelor vegetale este foarte diferita: forma sferica se intalneste la bacterii (coci); forma poliedrica-izodiametrica, apropiata de cea sferica este caracteristica tesutuAZlui meristematic din varfurile de crestere ale radacinii si tulpinii; celulele din tesuturile liberiene sunt fuziforme, iar cele din tesuturile conducatoare, mecanice si in unele tesuturi absorbante si secretoare (laticiferele) sunt tubulare.

Dimensiunile celulelor vegetale variaza intre 10 μm si 50 cm (fibrele liberiene) sau chiar mai multi metri (laticiferele nearticulate de la unele specii din familia Euphorbiaceae), valorile medii fiind de aproximativ 10 - 100 μm.Morfologia externa a celulelor vegetale este rezultatul influentei conditiilor de viata de care beneficiaza celulele in cadrul tesutului din care fac parte. In acelasi timp, forma si marimea celulelor corespund functiei fiziologice pe care acestea trebuie sa o indeplineasca in tesutul respectiv.

Celula procariota - a aparut - ca organism elementar - cu 3,5-4 miliarde de ani in urma. Celulele procariote nu contin organite bine diferentiate de tipul nucleului, mitocondri-ilor, cloroplastelor etc. Informatia genetica este inclusa in unicul cromozom, care consta dintr-un lant de macromolecule de ADN, sub forma de inel. Continutul celulei consta din citoplasma densa si o regiune nucleara traversata de macromolecula de ADN.La cianobacterii intalnim membrane sub forma de inele, ce participa la procesul de fotosinteza. Aceste membrane contin in stare difuza clorofila "a" si ficocianina (pigmentii implicati in procesul de fotosinteza).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.