Elemente de cinetica chimica

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Corda AC devine tangenta la curba in punctul considerat, deci viteza de reactie v este derivata concentratiei in raport cu timpul.
Viteza reactiilor chimice depinde de : concentratia reactantilor, temperatura si presiunea.Pentru ca doua substante sa reactioneze trebuie ca particulele reactante sa se ciocneasca. In general, numarul de ciocniri dintre molecule este enorm (1028ciocini / s). Pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente de cinetica chimica

Corda AC devine tangenta la curba in punctul considerat, deci viteza de reactie v este derivata concentratiei in raport cu timpul.
Viteza reactiilor chimice depinde de : concentratia reactantilor, temperatura si presiunea.Pentru ca doua substante sa reactioneze trebuie ca particulele reactante sa se ciocneasca. In general, numarul de ciocniri dintre molecule este enorm (1028ciocini / s). Probabilitatea ciocnirilor este direct proportionala cu concentratia reactantilor, de aici si explicatie ca viteza de reactie va depinde de numarul mediu de ciocniri deci de produsul concentratiei substantelor reactante.

Expresia vitezei depinde de ordinul reactiei date.
O reactie chimica este de ordinul n daca are o viteza direct proportionala cu produsul a n concentratii sau cu cn. Intre ordinul unei reactii si molecularitate exista o concordanta doar in cazul reactiilor simple, care decurg intr-o singura treapta. In general, cele doua notiuni sunt diferite, deoarece majoritatea reactiilor decurg prin mai multe etape, fiecare din acestea cu viteza caracteristica si ordin de reactie partial a caror insumare va reprezenta ordinul global al reactiei, ceea ce nu mai corespunde molecularitatii.

In cinetica chimica, ordinul de reactie reprezinta un criteriu de clasificare al reactiilor chimice.
Reactii de ordinul I sunt acele reactii in care o singura specie de molecule A isi modifica concentratia, trecand dupa un anumit interval de timp intr-o alta specie B, sau alte specii B + C. In acest caz, viteza de reactie este direct proportionala cu concentratia substantei reactante.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.