Elemente de analiza tranzactionala

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.55

nivel: Facultate

Insusirile sale sunt numeroase: spontaneitate, ghem de instincte, egoism, naivitate, farmec, turbulenta, frivolitate, dezinvoltura, independenta, neajutorare, dorinta de distrugere. Copilul este neobosit; chiar deprimat si inhibat, el se exprima expansiv si liber. Ia parte la activitati cu placere, dovedind multa initiativa si creativitate. Functia Copilului normal este sa-l motiveze pe Adult in p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente de analiza tranzactionala

Insusirile sale sunt numeroase: spontaneitate, ghem de instincte, egoism, naivitate, farmec, turbulenta, frivolitate, dezinvoltura, independenta, neajutorare, dorinta de distrugere. Copilul este neobosit; chiar deprimat si inhibat, el se exprima expansiv si liber. Ia parte la activitati cu placere, dovedind multa initiativa si creativitate. Functia Copilului normal este sa-l motiveze pe Adult in procesarea informatiei, astfel incat sa obtina gratificatia maxim posibila, rolul sau fiind similar cu al inconstientului ca sursa a tuturor energiilor.

Si in schimburile sociale Copilul directioneaza actiunile Adultului, deoarece calitatile Infantile sunt, ca forta, trasaturile cele mai durabile ale personalitati. Verbul caracteristic este a simti. Adeseori isi asuma rolul de Victima in relatiile cu Parintele interlocutorului.
a) Copilul liber este sursa celor mai autentice emotii de bucurie, tristete si furie si se exprima plin de naturalete atunci cand plange, rade, se bosumfla, tranteste usa, privire vioaie, voce energica. Se manifesta liber sau dornic si hotarat sa se elibereze de influenta parintilor.

Formele sale de comportament sunt rebeliunea in fata interdictiilor sau o exagerata indulgenta pentru sine. Excesiv de pretentios, nu admite nici o amanare in satisfacerea impulsurilor sale. Cauta placerea, este nerabdator, extrem de distructiv, lipsit de constiinta si total dependent, imagineaza, viseaza, este ilogic si irational. Singurele lui preocupari sunt satisfacerea nevoilor sale fiziologice, a nevoii de activitate si de confort: lumea trebuie sa se dedice satisfacerii imediate a capriciilor sale. Foloseste frecvent ca mecanism de aparare negarea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.