Elemente de Teorie SRA

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

O alta reprezentare mai detaliata a instalatiei de comanda din figura 1.2 este data in figura 1.3, unde Tr1 si Tr2 poarta numele de traductoare. Traductoarele convertesc o marime neelectrica oarecare (deplasare, presiune, temperatura e.t.c. ) intr-o marime electrica (tensiune, current, rezistenta e.t.c.). In cazul de fata, s-a notat cu Tr1, potentiometrul care transforma deplasarea cursorului in t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente de Teorie SRA

O alta reprezentare mai detaliata a instalatiei de comanda din figura 1.2 este data in figura 1.3, unde Tr1 si Tr2 poarta numele de traductoare. Traductoarele convertesc o marime neelectrica oarecare (deplasare, presiune, temperatura e.t.c. ) intr-o marime electrica (tensiune, current, rezistenta e.t.c.). In cazul de fata, s-a notat cu Tr1, potentiometrul care transforma deplasarea cursorului in tensiunea de intrare a amplificatorului A si cu Tr2 tahogeneratorul care converteste turatia motorului in tensiune continua.

S-a notat prin EE (element de executie) generatorul de tensiune continua G.
Reprezentarea tipizata din figura 1.3, poate fi folosita pentru majoritatea sistemelor de comanda automata, semnificatia elementelor componente fiind, desigur, diferita de la caz la caz.
In realitate, legea de dependenta a marimii de iesire in functie
4
de marimea de intrare, y=f(u), poate fi afectata de diferite marimi perturbatoare.

n cazul sistemului din figura 1.2, de plida, sarcina mecanica poate varia, tensiunea de alimentare a potentiometrului se poate modifica. Efectul acestor marimi perturbatoare, notate cu P1 si P2 in figura 1.1, nu poate fi corectat de catre un sistem de comanda si se impune, de aceea, efectuarea unei comparatii intre marimea de intrare si marimea de iesire. Sistemul din figura 1.1 devine astfel cel din figura 1.4 in care, pe langa marimile si blocurile diferite anterior mai intervin:
EC - elemental de comparatie;
r - marimea de referinta;
e - abaterea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.