Elemente ale disciplinei copilului

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.87

nivel: Facultate

Biblia ofera principii suficiente pentru cresterea copiilor, dar asa cum am mai afirmat anterior nu ofera si un model detailat al fiecarei actiuni ce trebuie intreprinsa. Biblia vorbeste foarte clar cu privire la telul evlavios al educatiei parintesti biblice (1 Petru 1:15-16; Iacov 3:13, Mica 6:8), dar nu tot atat de clar privitor la metoda de pregatire si atingere a lui. Pentru a mentine armonia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elemente ale disciplinei copilului

Biblia ofera principii suficiente pentru cresterea copiilor, dar asa cum am mai afirmat anterior nu ofera si un model detailat al fiecarei actiuni ce trebuie intreprinsa. Biblia vorbeste foarte clar cu privire la telul evlavios al educatiei parintesti biblice (1 Petru 1:15-16; Iacov 3:13, Mica 6:8), dar nu tot atat de clar privitor la metoda de pregatire si atingere a lui. Pentru a mentine armonia biblica in procesul de pregatire (educatie), urmatoarele principii sunt fundamentale conceptiilor noastre: toate activitatile de disciplinare, atat cele negative cat si cele pozitive, trebuie sa fie compatibile cu teologia biblica.

Nici una dintre aceste activitati nu pot fi antagonice (potrivnice) revelatiei biblice generale. Principiile de indrumare nu pot fi decat derivate din declaratiile exprese (directe) ale Bibliei sau din exemplele biblice. Din aceste presupuneri este inspirata schita 12-1.
Schita 12-1 descrie un numar de concepte disciplinare care sunt compatibile cu modelul biblic de crestere a copiilor. Procesul incepe cu indrumarea parinteasca, care este intarit printr-o combinatie de activitati pozitive si negative.

In acest capitol, vor rezuma scopul fiecarei actiuni (sau, activitati) si relatia ei cu strategia generala a disciplinei biblice. In capitolele urmatoare, vom detaila cateva dintre aceste concepte si vom discuta despre alte elemente asociate ei. Schitele 12-2 si 12-3 se concentreaza asupra detaliilor principale si legatura pe care acestea o au cu incurajarea si corectarea comportamentului. Invatatura/indrumarea este punctul de plecare al educatiei (cresterii) copilului. A invata un copil sa traiasca cu intelepciune se face atat verbal cat si prin exemplu (Filip.4:9).

Daca nu va invatati copiii cum vor stii vreodata ce li se cere? Daca tu nu traiesti virtutea pe care o sustii, cat de mult poate ea sa insemne intr-adevar? Nu toate actiunile sunt morale in natura lor. Unele sunt neutre din punct de vedere moral, si privesc deprinderile de baza si dezvoltarea talentelor. A invata sa inoate, sa-si lege sireturile, sa mearga cu bicicleta, a lovi mingea, a se catara pe franghie, sa cante la pian, sau a invata pe de rost tabla inmultirii, toate reprezinta niste activitati ne-morale.

Acestea sunt deprinderi asociate darurilor naturale, talentelor si capacitatilor intelectuale. A recunoaste diferenta dintre comportamentul moral si cel neutru din punct de vedere moral este un important prim pas in educatia copilului. Incurajarea si procesul de corectare in vederea dezvoltarii unei deprinderi sau a unui talent difera de cel al modificarii/schimbarii compartamentului. Cel de pe urma isi gaseste radacinile nu in capacitatile naturale ale copilului, ci in inima lui.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.