Electronica

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Odata insa cu cresterea continua a complexitatii circuitelor, creste aproximativ liniar cu aceasta si complexitatea masuratorilor necesare testarii functionarii corecte. De asemeni, efortul de testare creste exponential cu numarul de intrari si de iesiri ale subansamblului studiat.In aceste conditii, apare ca vitala asigurarea unei eficiente deosebite a muncii de testare, care, in caz contrar, poa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Electronica

Odata insa cu cresterea continua a complexitatii circuitelor, creste aproximativ liniar cu aceasta si complexitatea masuratorilor necesare testarii functionarii corecte. De asemeni, efortul de testare creste exponential cu numarul de intrari si de iesiri ale subansamblului studiat.In aceste conditii, apare ca vitala asigurarea unei eficiente deosebite a muncii de testare, care, in caz contrar, poate intrece volumul de mijloace financiare si de timp cerut de realizarea intregului produs.

De aceea, deosebit de important este sa se ia in consideratie, inca din faza de proiectare a circuitelor, si testabilitatea acestora. Testabilitatea trebuie gandita ca un efort concentrat de asigurare a unei eficiente maxime pe parcursul intregului ciclu de viata al produsului, din faza conceptiei si proiectarii, trecand prin productie, pana la service-ul din timpul exploatarii.
In termeni cantitativi, testabilitatea este definita ca masura usurintei ce care se pot scrie si executa programe de testare comprehensive, ca si a facilitatilor in izolarea componentelor, subansamblurilor si sistemelor defecte.

Testabilitatea produsului trebuie prevazuta din faza de proiectare; de aceea, testabilitatea trebuie privita ca parte a specificatiilor functionale pe care sistemul proiectat trebuie sa le respecte. Inaintea acceptarii proiectarii fiecarui sistem, trebuie prevazute modalitatile de testare a sa in timpul fazelor proiectarii, in productie si in campul de aplicatie al produsului.Defectele partiale (cum ar fi cele care afecteaza curentii, tensiunile, formele pulsurilor, intarzieri ale semnalelor, reflexii, hazardul), fara a modifica functiile logice ale circuitului, nu se vor studia aici; ele se detecteaza prin masurarea unor parametri analogici.

Aceste defecte pot fi corectate prin realizarea de conexiuni mai scurte, adaptare, izolare si proiectare care exclude hazardul.
Totalitatea defectelor unui circuit se imparte in clase de echivalenta, ale caror elemente sunt indistinctibile, orice teste s-ar aplica (comportarea circuitului va fi aceeasi, in oricare din aceste situatii). Pentru diagnosticarea unui defect dintr-o clasa e necesar accesul in interiorul circuitului logic si verificarea succesiva a tuturor defectelor potentiale din clasa respectiva.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.