Electrochimia - clasificarea conductorilor

7x puncte

categorie: Chimie

nota: 10.00

nivel: Facultate

De exemplu: metale, aliaje, combinatii intermetalice.grafit etc.
conductori de ordinul II (conductori ionici sau electroliti), in care conductibilitatea este de natura ionica, deci se datoreaza deplasarii ionilor prin electrolit. De exemplu: saruri topite, solutii apoase de acizi, baze sau saruri minerale, amine, solutii de acizi organici etc.Conductibilitatea electronica este de circa 105 [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Electrochimia - clasificarea conductorilor

De exemplu: metale, aliaje, combinatii intermetalice.grafit etc.
conductori de ordinul II (conductori ionici sau electroliti), in care conductibilitatea este de natura ionica, deci se datoreaza deplasarii ionilor prin electrolit. De exemplu: saruri topite, solutii apoase de acizi, baze sau saruri minerale, amine, solutii de acizi organici etc.Conductibilitatea electronica este de circa 105 ori mai mare decat ceaionica.conductorii micsti, care conduc simultan prin electroni si ioni.

De exemplu: y-Ag2S conduce 80% ionic si 20%
electronic;semiconductori, a caror conductie este asigurata de electroni si goluri. De exemplu: elemente monoatomice (Si, Ge, Te), halogenuri (Agi, Cui), oxizi (ZnO, CoO, CuO, NiO, Cr203, Fe203), sulfuri si seleniuri (PbS, PbS2, Ag2Se, Ag2S, CdS).Izolatorii nu sunt strabatuti de curentul electric. De exemplu: sticla, mica, portelanul, lichide si cristale organice, unii polimeri.Electrolitii fac obiectul electrochimiei, care studiaza relatiile cantitative dintre curentul electric si reactiile chimice care il insotesc.

Disocierea electroliticaElectrolitii sunt conductori de ordinul II, care conduc curentul electric cu transport de materie, prin ioni pozitivi si negativi. Procesul de desfacere sub forma de ioni a unui electrolit se numeste disociere electrolitica. Dupa modul cum apar ionii substantelor, electrolitii se impart in electroliti reali si electroliti potentiali.Electrolitii reali (ionofori) in stare solida cristalizeaza in retea ionica (ex: NaCI, KCI) si, deci, ionii preexista in reteaua cristalina. Legatura ionica din cristale poate fi labilizata fie prin topirea substantei, si, astfel, rezulta o topitura ionica conductoare, fie prin dizolvarea intr-un solvent polar adecvat,

cand ionii trec in solutie ca urmare a interactiunii lor cu moleculele dipolare din solvent, prin formare de legaturi ion - dipol, rezultand ioni solvatati (hidratati, daca solventul are apa). De exemplu: Na*Cr < ^';0 ) Na+ +CI"cristal hidratat hidratatElectrolitii potentiali (ionoqeni) , in stare solida cristalizeaza in retele moleculare . In nodurile retelei cristaline sunt molecule polare, formate din atomi legati covalent. Ionii apar la dizolvarea electrolitului in apa sau in alt solvent polar, ca urmare a accentuarii polaritatii legaturii covalente si a ruperii ei sub actiunea moleculelor polare de solvent.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.