Electrocardiograma

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

In structurile excitabile (muschi, nervi) incadrarea in anumiti parametrii a evenimentului electric poate servi la stabilirea starii de normalitate dar si la sesizarile unor eventuale modificari functionale (de excitabilitate) si morfologice (miocard iaž zona de necroza, hipertrofie musculara care genereaza alti curenti electrici), dar si pentru localizarea leziunilor.Inima are o activitate ritmic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Electrocardiograma

In structurile excitabile (muschi, nervi) incadrarea in anumiti parametrii a evenimentului electric poate servi la stabilirea starii de normalitate dar si la sesizarile unor eventuale modificari functionale (de excitabilitate) si morfologice (miocard iaž zona de necroza, hipertrofie musculara care genereaza alti curenti electrici), dar si pentru localizarea leziunilor.Inima are o activitate ritmica. Activitatea cardiaca are o caracteristica ea poate fi descrisa ca o insusire de cicluri identice, care se repeta la intervale de timp constante cu o anumita frecventa.

Acest fapt permite o analiza sistematizata a activitatii inimii pe un anumit interval de timp.De asemenea putem constata pe o inregistrare, succesiunea ciclurilor cardiace. Daca succesiunea este regulata iaž exista perioade de timp constante, iar daca ciclurile se desfasoara neregulat, poate fi vorba de extrasistole, etc.ECG este o forma de studiu a activitatii inimii, dar pentru diagnosticare este necesara urmarirea si evaluarea tuturor formelor de activitate cardiaca. In acelasi timp putem urmari eventuale evenimente care se petrec anterograd si retrograd fata de inima.

Inregistrarea diferitelor tipuri de exprimare a activitatii cardiace este foarte utila pentru diagnosticare - nu exclud examenul clinic si se completeaza una pe alta (deci au un caracter complementar).Inima are o activitate mica si frecventa de 70 /min. Inregistrarea diverselor forme de exteriorizare a activitatii cardiace iaž fiecare ciclu este identic cu celalalt si se succed la anumite intervale de timp.
Contractia este precedata de unda de excitatie iaž evenimentul electric precede si determina evenimentul mecanic. Excitatia produce activarea fibrelor musculare cardiace a miocardului in intregime cu raspuns contractil al acestuia.

Procesele de excitare si de revenire la starea initiala se insotesc de fenomene electrice iaž intre partea activata (excitata) si cea neactivata (revenita) se creeaza diferente de potential. Partea activata devine electronegativa, iar cea neactivata devine electropozitiva. La baza activitatii inimii stau fenomene electrice care se produc la nivelul membranei fibrei cardiace.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.