Elaborarea unui produs vestimentar

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.88

nivel: Facultate

Dintre aceste metode, ascutirea abraziva are cea mai mare utilizare, datorita universalitatii si simplitatii ei. Aceasta operatie se executa de obicei in doua etape: ascutirea de degrosare si ascutirea de finisare. Dupa ascutire urmeaza netezirea.Conditiile tehnice ale sculelor aschietoare impun ca operatia de ascutire sa fie executata exclusiv pe masini-unelte de ascutit, cu utilizarea unor dispo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elaborarea unui produs vestimentar

Dintre aceste metode, ascutirea abraziva are cea mai mare utilizare, datorita universalitatii si simplitatii ei. Aceasta operatie se executa de obicei in doua etape: ascutirea de degrosare si ascutirea de finisare. Dupa ascutire urmeaza netezirea.Conditiile tehnice ale sculelor aschietoare impun ca operatia de ascutire sa fie executata exclusiv pe masini-unelte de ascutit, cu utilizarea unor dispozitive adecvate, care sa asigure, rigiditatea suficienta a sistemului tehnologic.

Ascutirea sculelor se poate desfasura atat in prezenta unor emulsii de racire-ungere (ascutire umeda) cat si in absenta lor (ascutire uscata), cu oricare parte a corpului abraziv (plana sau curbilinie).In cazul ascutirii uscate trebuie evitat contactul indelungat dintre corpul abraziv si suprafata de ascutit, pentru a evita decarburarea stratului superficial si aparitia fisurilor (mai ales in cazul sculelor din CMS a caror conductibilitate termica este, in general, scazuta).In cazul ascutiri umede, trebuie avut in vedere ca debitul lichidului de racire sa fie constant, pentru prevenirea aparitiei fisurilor pe stratul superficial, datorita socului termic.

Se recomanda ca ascutirea sculelor aschietoare sa se desfasoare in mai multe faze (degrosare, finisare), obtinerea unei calitati corespunzatoare presupunand, obligatoriu, utilizarea sculelor abrazive diamantate sau din nitrura cubica de bor (NCB).Scule abrazive utilizate la ascutit

Considerat pana nu demult ca un proces de finisare, caracterizat prin valori mici ale volumului de material indepartat, abrazarea a devenit un competitor important al procesului de aschiere.Desi intre abrazare si aschiere exista o serie de asemanari, cele doua procese prezinta si o serie de diferente majore:

-vitezele de abrazare sunt de obicei mai mari cu cel putin un ordin de marire decat vitezele de aschiere uzuale;
-grosimea aschiei nedeformate este de cel putin 2 ori mai mare decat cea rezultata la ascutire;
-grosimea extrem de mica a aschiei face ca energia specifica sa fie mai mare cu aproximativ un ordin de marire in cazul abrazarii, raportat la cazul aschierii.

Ca urmare a vitezelor relative si a valorilor mari ale energiei specifice, la contactul sculei cu semifabricatul se dezvolta temperaturi ridicate (cu valori mult mai mari decat cele din cazul aschierii), cu consecinte importante asupra desfasurarii procesului de abrazare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.