Elaborarea strategiilor logistice

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

La mijlocul anilor '90 s-a impus termenul supply chain, sub influenta producatorilor de programe informatice, care propuneau instrumentele unei gestiuni coordonate si integrate a lantului logistic extins din amontele si avalul intreprinderii. Din acest moment, conducerea lantului logistic urmareste cresterea performantei globale si plasarea in mod sistematic a clientului ca motor si centru al disp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elaborarea strategiilor logistice

La mijlocul anilor '90 s-a impus termenul supply chain, sub influenta producatorilor de programe informatice, care propuneau instrumentele unei gestiuni coordonate si integrate a lantului logistic extins din amontele si avalul intreprinderii. Din acest moment, conducerea lantului logistic urmareste cresterea performantei globale si plasarea in mod sistematic a clientului ca motor si centru al dispozitivului. Fluxurile se intind din aval spre amonte si invers, datorita noilor tehnologii de comunicare si, mai ales, a dezvoltarii Internet-ului.

Daca informatiile sunt dematerializate, nu inseamna ca operatiunile fizice sunt mai putin importante. Transportul, intr-o economie globalizata, se confrunta cu constrangeri majore de rapiditate si de termene. Controlul manipularii, cu diversele sale operatiuni - fragmentarea sau consolidarea loturilor, pregatirea comenzii, operatiunile de picking, ambalare etc. - necesita rigoare si organizare eficace pentru a produce castiguri de productivitate. Pozitionarea strategica a locurilor de stocare conditioneaza calitatea serviciilor si fluiditatea transporturilor din amonte si din aval.

Pentru ca un produs sa fie propus intr-un magazin la un cost acceptabil, trebuie ca infrastructurile logistice ale distribuitorului, producatorului si furnizorilor sai sa fie conectate, datorita interdependentei intr-un lant continuu, a carei miza o reprezinta satisfacerea clientului. In afara functiei sale operationale, logistica va capata si o dimensiune tactica, care consta in programarea fluxurilor si modurile de tratare ale acestora, cat si o dimensiune strategica, care are scopul de a defini mijloacele necesare pentru a raspunde obiectivelor intreprinderii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.