Elaborarea programului de productie intr-o exploatatie agricola

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.34

nivel: Facultate

Programele, constituie un al treilea mod de manifestare a functiei de
previziune, cu un grad mai mare de precizie, mult mai detaliate, asigurand si o coordonare mai stricta a actiunilor din unitatea agricola. In general, programul se defineste prin ansamblul de activitati,lucrari esalonate precis in timp, avand fiecare durata stabilita si resursele repartizate, astfel incat sa conduca la re[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elaborarea programului de productie intr-o exploatatie agricola

Programele, constituie un al treilea mod de manifestare a functiei de
previziune, cu un grad mai mare de precizie, mult mai detaliate, asigurand si o coordonare mai stricta a actiunilor din unitatea agricola. In general, programul se defineste prin ansamblul de activitati,lucrari esalonate precis in timp, avand fiecare durata stabilita si resursele repartizate, astfel incat sa conduca la realizarea unui obiectiv prestabilit.

Dupa continutul lor, pot fi: programe operative pe campanii si programe de lucru. Programele operative pe campanii sunt specifice unitatilor agricole si cuprind lucrarile agricole ce urmeaza a se executa in perioada de referinta, Functiile managementului obiectivele se repartizeaza pe subdiviziuni organizatorice.

Specific unitatilor agricole este faptul ca apare fenomenul de paralelism a grupelor de activitati, adica in acelasi interval de timp asistam la desfasurarea a doua grupe mari de activitati - campania de intretinere se desfasoara in paralel cu recoltarea sau recoltarile de toamna coincid cu insamantarile pentru anul urmator - fenomen ce determina un grad mai mare de dificultate si solicita un adevarat profesionalism la elaborarea lor.

Programul de lucru cuprinde intervale de timp din cadrul unei zile, saptamani sau luni in care personalul unitatii economice lucreaza.Elaborarea programelor de lucru reprezinta o activitate cu multiple implicatii asupra deciziilor cu caracter organizatoric, in special, pentru armonizarea intereselor unitatii cu cele ale persoanelor care lucreaza in acest
domeniu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.