Elaborarea produselor noi

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.01

nivel: Facultate

Intr-o asemenea accepțiune, literatura de specialitate are în vedere definirea conceptului de produs printr-o noțiune mai largă, mai cuprinzatoare, cu un caracter integrator, respectiv cea de produs total.

O asemenea optică de a privi produsul este generată și de restructurarea mobilurilor de cumpărare și, în acest context, de selectivitatea crescîndă a prestatorilor cererii. Creșt[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Elaborarea produselor noi

Intr-o asemenea accepțiune, literatura de specialitate are în vedere definirea conceptului de produs printr-o noțiune mai largă, mai cuprinzatoare, cu un caracter integrator, respectiv cea de produs total.

O asemenea optică de a privi produsul este generată și de restructurarea mobilurilor de cumpărare și, în acest context, de selectivitatea crescîndă a prestatorilor cererii. Crește, în mod continuu, ponderea mobilurilor ce nu țin neapărat numai de valoarea de ?ntrebuințare intrinsecă a produsului, ci și de ambianța în care acesta se realizează ca marfă și de satisfacțiile pe care le oferă cumpărătorului ?n procesul de consum sau utilizare.

Actul de cumpărare intră tot mai mult sub incidența valențelor psihologice și sociale, corelate cu natura produselor și categoria trebuințelor care le satisfac. La asemenea argumente trebuie adăugat și faptul că, în prezent, o paletă largă de nevoi se satisfac la concurență, nu neapărat cu ajutorul unor bunuri tangibile și prin intermediul serviciilor.

De fapt, cele mai multe mărfuri, indiferent că sunt destinate consumului populației sau utilizatorilor industriali, reprezintă „o simbioză de produse materiale și servicii, iar separarea celor două componente în procesul vînzării sau al consumului le poate face pe fiecare ?n parte inutilizabile".

In sfîrșit, o altă tendință ce determină reconsiderarea serviciilor în economia produsului o reprezintă implicarea utilizatorului final ?n procesul proiectării noilor produse. Conlucrarea proiectant - fabricant - utilizator dobîndește, în asemenea condiții, noi dimensiuni, conducînd la extinderea serviciilor de informare, asistență tehnică și consultanță, atașate componentelor modulare ale unui produs. Astfel, pentru a prezenta doar un exemplu, consumatorul de azi are multiple posibilități să-și construiască o locuință sau să-și amenajeze interiorul acesteia potrivit preferințelor și gusturilor sale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.