Efortul fizic

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Liceu

Activitatea fizica reprezinta orice miscare a corpului produsa de muschii scheletici din care rezulta eliberare de energie.
Activitatea fizica moderata reprezinta activitatea fizica care si-a demonstrat eficienta in prevenirea bolilor cardiovasculare si in sanatatea populatiei. Echivalentele cantitatii si calitatii sunt reprezentate de mersul rapid al unui adult tanar, pe o distanta de 4-5 [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efortul fizic

Activitatea fizica reprezinta orice miscare a corpului produsa de muschii scheletici din care rezulta eliberare de energie.
Activitatea fizica moderata reprezinta activitatea fizica care si-a demonstrat eficienta in prevenirea bolilor cardiovasculare si in sanatatea populatiei. Echivalentele cantitatii si calitatii sunt reprezentate de mersul rapid al unui adult tanar, pe o distanta de 4-5 km. Activitatea fizica moderata este in stransa legatura, dar distincta de exercitiile fizice si sanatatea fizica (physical fitness).

Relatia dintre efortul fizic si bolile cardiace
Studiile epidemiologice si experimentale au demonstrat ca activitatea fizica moderata in contrast cu sedentarismul, mentine o sanatate fizica si psihica adecvata. Efectul protectiv al activitatii fizice este in legatura stransa cu riscul scazut de aparitie a unor boli cardiovasculare cum ar fi cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala si a altor boli precum diabetul zaharat, osteoporoza, cancerul de colon, anxietatea si depresia. Alte studii au aratat ca un nivel scazut al activitatii fizice cat si al sanatatii fizice sunt asociate cu un nivel crescut al mortalitatii generale.

Studiile de fiziopatologie experimentala au aratat beneficiul activitatii fizice la nivel de tesuturi si celule:
Slaba participare la activitatile fizice se datoreaza in parte perceptiei eronate a populatiei privind beneficiul exercitiului fizic continuu. Studiile au demonstrat clar ca activitatea fizica moderata si regulata aduce un beneficiu substantial sanatatii. Conform cercetarilor fiziologice, epidemiologice si evidentelor clinice va recomandam:
Fiecare adult sa execute 30 minute sau mai mult, de activitate fizica moderata, de preferinta in fiecare zi a saptamanii. Corespondentul activitatii fizice moderate este cel al unei plimbari rapide pe o distanta de 4-5 km.

Activitatea fizica trebuie inceputa cu activitati de intensitate mica si marita gradat.
Chiar si activitatile intermitente aduc beneficii sanatatii, astfel cele 30 minute se pot acumula din activitati multiple: sa urcati scarile in loc sa luati liftul, sa parcurgeti distantele mici pe jos, sa pedalati pe bicicleta medicinala in timp ce va uitati la televizor, exercitiile aerobice, dans, gradinarit, treburile casei, joc activ cu copii. Aceste activitati sunt benefice daca sunt executate constant si cu rapiditate. De asemenea, amintim beneficiul adus de practicarea constanta a unui sport: inotul, jogging, ciclism, tenisul si golful, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.