Eforie Nord, Eforie Sud si Techirghiol - statiuni de sanatate

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, 6-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta. Clima marina cu veri fierbinti (temperatura medie in luna iulie depaseste 22C), si ierni blande, cu strat subtire de zapada ([...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eforie Nord, Eforie Sud si Techirghiol - statiuni de sanatate

Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, 6-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta. Clima marina cu veri fierbinti (temperatura medie in luna iulie depaseste 22C), si ierni blande, cu strat subtire de zapada (temperatura medie in ianuarie este de 0C).

Precipitatii scazute (cca 400 mm anual). Vara, nebulozitatea fiind minima, soarele straluceste 10-12 ore pe zi. Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magnesiana, hipotonica (mineralizare medie: 15,5 gr).Tarmul Marii Negre beneficiaza de plaje intinse cu nisip fin, ideale pentru aerohelioterapie si talasoterapie, in vreme ce pe malul Lacului Techirghiol functioneaza o baza de tratament in aer liber unde se pot face impachetari cu namol rece,

provenit din lac, si bai in lac. Statiunea Eforie Sud este indicata atat pentru petrecerea vacantei cat si pentru tratamentul unor afectiuni cum ar fi dureri reumatismale, anumite forme de dermatoza, hipotiroidie, limfatism, anemie secundara, rahitism, decalcifiere, slabiciune fizica, stari de dupa fracturi ale oaselor membrelor inferioare, hipoovarism pubertal etc. Aici exista un sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice, cu regim permanent, care trateaza indeosebi slabiciunea fizica si rahitismul.

Techirghiol Istoria Techirghiolului se pierde in negura vremurilor. Marturii arheologice atesta existenta unei civilizatii inca din perioada neoliticului, pe o panta foarte lina, in apropierea lacului. In antichitate, in imediata vecinatate a lacului Techirghiol, trecea drumul imperial dintre Tomis si Callatis. Romanii, care cunosteau efectul terapeutic al namolului de Nil, se pare ca l-au descoperit si pe cel de la Techirghiol.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.