Efleurage

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.09

nivel: Facultate

Vibratiile pielii sunt folosite ca masaje independente sau se asociaza cu netezirea, frictionarea si presiunile. Se executa manual sau mecanic. Incalzesc pielea si scad sensibilitatea acesteia. Produc o senzatie particulara de amorteala. Vibratiile asociate cu alte manevre au efecte calmante, relaxante.Vibratiile ( manuale sau mecanice) aplicate pe nerv timp mai indelungat scad sensibilitatea si c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efleurage

Vibratiile pielii sunt folosite ca masaje independente sau se asociaza cu netezirea, frictionarea si presiunile. Se executa manual sau mecanic. Incalzesc pielea si scad sensibilitatea acesteia. Produc o senzatie particulara de amorteala. Vibratiile asociate cu alte manevre au efecte calmante, relaxante.Vibratiile ( manuale sau mecanice) aplicate pe nerv timp mai indelungat scad sensibilitatea si conductibilitatea lor. Repetate metodic ele activeaza circulatia in teaca nervului, favorizand nutritia si stimuland activitatea lui functionala. Efectele vibratiilor depind de amplitudinea, presiunea si durata manevrelor.

Vibratiile sunt bine tolerate, constituie uneorisingura manevra permisa in tratarea unor afectiuni ale nervilor. Vartejul (VORTEX) este o manevra puternica, complet originala, care se executa in prima parte cu cantul palmelor, asezate fata in fata la o distanta de doua trei degete, se apasa mana dreapta pe suprafata de masat si se roteste in sens antiorar in timpul apasarii, ca si cum am dorii sa adunam ceva, iar mana stanga se retrage leger din fata celeilalte. Imediat se reia operatia cu mana stanga de data aceasta in sensul acelor de ceasornic, in timp ce mana dreapta se retrage.

Aceasta manevra se executa la inceput usor si lent marind progresiv apasarea si viteza pe masura ce capatam siguranta executiei corecte si ne dam seama de forta maxima de apasare necesara subiectului masat. Se are in vedere a nu se depasii aceasta pentru a nu produce inconfort sau leziuni.Scopul masajului in zona gatului este de a adduce sange din zona creierului.Circulatia sangelui in creier este direct afectata de miscarile din timpul procesului de respiratie asa incat este foarte important ca respiratia sa fie foarte bine supravegheata.

Pacientul trebuie sa stea cu capul foarte bine ridicat, bratele intinse in jos cat mai mult cu putinta in asa mod incat gatul sa se afle intr-o stare de extensie cat mai avansata. Operatiuni de inspiratie-expiratie trebuie efectuate pentru a asigura posibilitatea respiratieisi a distrage atentia de la manevrele ce vor fi effectuate. 'Loviturile' trebuiesc correlate cu procesul de inspiratie si cu ambele maini simultan, exceptand cazurile in care : gatul este foarte sensibil, incat aparitia iritarii laringelui si tusra sunt cauzate de compresia laringelui intre degetele ambelor maini. In acest caz compresia trebuie facuta alternative.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.