Eficacitatea tratamentului imunostimulant asupra pacientilor cu bronhopneumopatie cronica obstructiva

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Au fost influientate pozitiv unele simptome,tusea si expectoratia in timp ce dispneea a ramas neschimbata.Explorarile functionale au aratat o crestere usoara a VEMS-ului la lotul de studiu si o scadere importanta la lotul martor. Bronhopneumopatia cronica obstructiva este caracterizata printr-o limitare a fluxului aerian progresiva si ireversibila. Limitarea fluxului aerian se asociaza cu un raspu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Eficacitatea tratamentului imunostimulant asupra pacientilor cu bronhopneumopatie cronica obstructiva

Au fost influientate pozitiv unele simptome,tusea si expectoratia in timp ce dispneea a ramas neschimbata.Explorarile functionale au aratat o crestere usoara a VEMS-ului la lotul de studiu si o scadere importanta la lotul martor. Bronhopneumopatia cronica obstructiva este caracterizata printr-o limitare a fluxului aerian progresiva si ireversibila. Limitarea fluxului aerian se asociaza cu un raspuns inflamator anormal al plamanilor la diverse noxe care in final va determina obstructia si fibroza cailor aeriene mici cu distructia arhitecturii normale a plamanilor.

Obiectiv In lucrarea de fata sunt cercetate efectele tratamentului imunostimulant asupra unui lot de pacienti diagnosticati cu BPOC. S-au urmarit efectele tratamentului cu un preparat lizat bacterian liofilizat comecializat sub denumirea de Broncho-Vaxom asociat tratamentului standard asupra evolutiei simptomelor cardinale ale bolii, a parametrilor respiratori ventilatori, influienta asupra numarului de exacerbari si aprecieri asupra amelorarii calitatii vietii.

Material si metoda
S-au luat in Studiu 100 de pacienti diagnosticati conform standardelor si clasificarilor actuale intrnationale cu BPOC in Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Fisa de studiu dupa care am initiat urmarirea pacientilor cuprinde date de identificare, antecedente personale, expunere la factori de risc, simptome, examen clinic, explorari functionale ventilatorii, probe biologice inflamatorii, test de calitate a vietii. Criteriile de includere in studiu au fost: varsta sub 75 ani, simptomatologie de peste 3 ani, VEMS sub 60/ , test bronhodilatator negativ.

Criterii de excludere au fost: pacienti cu bronsiectazii, TBCpulmonara activa, cancer bronho-pulmonar, insuficiente renala cronica cu creatinina serica peste 3mg/, infarct miocardic acut sau angina pectorala recente, HTA necontrolata, ICC NYHA III. Pacienti au fost repartizati in doua loturi a cate 50 la care a fost urmarita evolutia bolii timp de 12 luni.Lotul martor a cuprins 50 de pacienti diagnosticati cu BPOC de stadiu, II, III, IV si carea u urmat tratament conventional , in timp ce lotul de studiu a cuprins pacienti cu acelasi diagnostic care in plus au primit tratament imunomodulator cu Broncho-Vaxom.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.