Efectul piramida

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

In multe culturi si civilizatii arhaic preistorice cu ocazia morti unui sef tribal, pe locul mormintului acestuia se recurgea la acumularea unui volum oarecare de detriti care cu timpul au inceput a lua o forma circulara (tumuli; in Egipt mastabe). Cu timpul, tumulul evolueaza spre forma piramidala.

FORTA GEOMETRICA PIRAMIDALA - Chiar daca datele ce le voi cita sunt intr-o masura o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectul piramida

In multe culturi si civilizatii arhaic preistorice cu ocazia morti unui sef tribal, pe locul mormintului acestuia se recurgea la acumularea unui volum oarecare de detriti care cu timpul au inceput a lua o forma circulara (tumuli; in Egipt mastabe). Cu timpul, tumulul evolueaza spre forma piramidala.

FORTA GEOMETRICA PIRAMIDALA - Chiar daca datele ce le voi cita sunt intr-o masura oarecare depasite, (anii 70) pot da o idee asupra studilor stintifice asupra formei geometrice a piramidei. Studii incepute in anii '60. In special in U.S.A., in tot decursul anilor 80-90 aceste studii au continuat in mod secret, ceea ce insemna ca, prea putin au fost date publicitatii noi date. Dr. Arm Gohead dupa ani de cercetari asupra formei de piramida declara: " in piramida e o forta care sfideaza legile stintifice".

In anul 1968 premiul Nobel Dr. Luis Alvarez, incerca de a obtine unele raspunsuri stintifice studiind piramida lui Cheops. Pentru a descoperi eventuale camere secrete si coridoare ramase inca ascunse, masura cu aparate moderne, bombaradamentul razelor cosmice ce traversau structura piramidedei si a diferite obiecte mai groase sau mai subtiri. Dupa studiul a mai mult de 2 milioane de raze, rezultatul dat de computer, aparea cu totul normal cu concluzia ca, nu ar fi nici o alta camera secreta sau coridor.

La proiect partecipara mai multe mii oameni de stiinta si desi proiectul se incheie fara nici o descoperire, un fapt intrigant fu dezvaluit de unul de oamenii de stiinta. Pastrindu-si anonimatul, declara jurnalistului John Tunstall intr-un articol aparut in London Times: "e adevarat , rezultatul dat de computer, nu indica nimic deosebit sau anormal. Dar recalculind aceleasi date pe acelasi computer, rezultatul era diferit. Au fost folosite si alte computere cu acelasi sistem de calcul dar de fiecare data, rezultatul era diferit. Rezultatul obtinut sfideaza toate legile cunoscute de fizica. O explicatie posibila ar fi forma geometrica insasi a piramidei sau un mister ascuns in ocultism."

O declaratie de acest gen pare ridicola mai ales cind vine de la un om de stiinta. BREVETUL Nr. 91304 -Terminat al II-lea razboi mondial, lumea si mai ales Europa apare din nou divizata in doua blocuri de putere politica - militara: de asa numita cortia de fier. La Praga in 1949 pe atunci Cehoslovacia, un radio tehnician pensionat Karl Drbal, depune un brevet inspirat si bazat pe forma geometrica piramidala avind ca baza a raportului de constructie matematic, piramida lui Cheops din Giza. Ii trebuira 10 ani lui Drbal de a convinge autoritatile de atunci ca, intr-adevar se trata de o inventie (eu as spune de o redescoperire).

Abia in 1959 fu cu adevarat aprobat brevetul. Comisia de brevete trata evident superficial inventia propusa, considerind-o a fi mai dgraba un truc oarecare si doar determinatia inventorului ei si a faptului incredibil ca, functiona, facu ca in sirsit sa fie considerata ca atare: o inventie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.