Efectul de sera asupra Pamantului

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.52

nivel: Liceu

Clima este influentata de poluanti atunci cand acestia sunt sub forma de vapori de gaze, atacand stratul de ozon. Odata cu diminuarea stratului de ozon, razele ultrasolare patrund intr-o cantitate mai mare, iar temperatura medie globala va creste considerabil. De acest tip de poluanti sunt influentate si fauna si flora deoarece odata cu incalzirea globala, ghetarii de la polurile planetei se vor t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectul de sera asupra Pamantului

Clima este influentata de poluanti atunci cand acestia sunt sub forma de vapori de gaze, atacand stratul de ozon. Odata cu diminuarea stratului de ozon, razele ultrasolare patrund intr-o cantitate mai mare, iar temperatura medie globala va creste considerabil. De acest tip de poluanti sunt influentate si fauna si flora deoarece odata cu incalzirea globala, ghetarii de la polurile planetei se vor topi crescand volumul apei si provocand distrugeri in masa a florei ducand la disparitia unor animale, in special a celor care sunt ierbivore sau vegetariene.

Din moment ce flora va dispare incetul cu incetul, cantitatea de oxigen va scade, provocand boli grave atat rasei umane cat si faunei, indreptandu-le spre deces si la disparitia faunei si a rasei umane.Metoda de diminuare a efectului de sera este aceea de a lua masuri de protectie a mediului inconjurator. Acesta cuprinde ansamblul factorilor ecologici (ambianta) in conjunctura carora activitatea umana a provocat modificari profunde, de cele mai multe ori ireversibile.

Reglementarile privind protectia mediului sunt precizate in legea protectiei mediului nr.137/1995 dar nu respectate indeaproape. Potrivit acestei legi, sunt activitati a caror desfasurare se realizeaza pe baza unui acord de mediu - document prin care sunt stabilite conditiile de realizare a activitatii din punct de vedere al impactului asupra mediului. Printre aceste activitati se numara: cele de transport rutier, naval, feroviar, de producere si de stocare a energiei etc. Scopul masurilor ce se iau este de a preveni deteriorarea mediului, care se manifesta prin poluarea apei, atmosferei si solului.
Poluarea aerului:

Pentru a preveni poluarea aerului atmosferic se iau urmatoarele masuri:Dotarea marilor intreprinderi industriale, a exploatarilor miniere subterane cu dispozitive care epureaza si neutralizeaza substantele poluante.Amplasarea noilor obiective industriale in afara zonelor de locuit.Pentru controlul tehnic al vehiculelor, serviciul de circulatie dispune de analizatoare de gaze, filmetru si sonometru.

Amplasarea in locuri speciale a rampelor de gunoi si transportul acestuia cu autovehicule inchise.Realizarea unei perdele vegetale de protectie, in jurul unor intreprinderi industriale.
Plantarea de arbori si arbusti, extinderea parcurilor.Suprainaltarea cosurilor la unitatile care genereaza mari cantitati de fum si gaze.Interzicerea defrisarii padurilor si distrugerea spatiilor verzi indiferent de marimea acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.